L'assassí que va cremar viva la seva parella embarassada de tres mesos a Calonge l'any 2006, Miguel Sánchez Gámez, hauria ventat dos cops de puny al fiscal durant la lectura del veredicte de culpabilitat del 21 de març passat perquè el faria responsable de la decisió que va prendre el tribunal popular i que li ha comportat una condemna de 19 anys de presó per assassinat, avortament, incendi i ?danys.

El fiscal Víctor Pillado va haver d'entrar ahir al Jutjat d'Instrucció número 4 de Girona sense toga perqué l'assassí de Calonge el va convertir en víctima quan el va agredir a la sala de vistes de l'Audiència Provincial de Girona i va haver de declarar per aquests cas. Bàsicament, va descriure la situació que va viure i com l'assassí li va dir "m'has arruïnat la vida", i el va insultar abans d'agredir-lo.

No hi havia res que permetés intuir que Miguel Sánchez Gámez acabaria abraonant-se damunt el fiscal perquè durant tot el procediment no s'havien produït conductes violentes. Era la segona vegada que es repetia el judici contra l'assassí. En el primer havia quedat absolt però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar tornar a celebrar-lo després que el fiscal recorrés el veredicte emès l'any 2009.

Pillado veu probable que l'agressió es pugui deure al fet que Sánchez Gámez esperava tornar a ser declarat no culpable i no va tolerar que el jurat popular l'acabés considerant un assassí, fent seva d'aquesta manera la tesi sostinguda pel fiscal des d'un principi. Val a dir que durant la repetició del judici Sánchez Gámez va mantenir la seva innocència en tot moment però en el torn de l'última paraula se li va escapar que estava "molt penedit" i, en adonar-se'n, va tractar de rectificar aquesta expressió.

La setmana vinent, l'assassí haurà de tornar a trepitjar dependències judicials per l'agressió al fiscal, un fet que li pot comportar una pena d'entre dos i quatre anys de presó que s'hauran de sumar als 19 anys als que ha estat sentenciat pel crim de Calonge.

En aquesta ocasió, vindrà emmanillat i conduït pels Mossos d'Esquadra, ja que des del mateix dia en què es va emetre el veredicte i va agredir el fiscal roman reclòs al Centre Penitenciar de Girona. I és que durant la celebració del judici a Miguel Sánchez no era necessari custodiar-lo perquè encara era un home lliure. Tot i això, a la sala hi havia un policia autonòmic que va necessitar que un familiar del processat l'ajudés a reduir-lo tan bon punt va perpetrar l'agressió.

L'actitud de l'assassí va provocar que el seu advocat defensor, Benet Salellas, decidís renunciar a ?se?guir-lo representant davant la gravetat dels fets que havia protagonitzat. Ara haurà d'assumir el cas un altre advocat.