Els Mossos d'Esquadra van identificar 41 persones a les comarques de Girona durant el Multireferèndum celebrat diumenge i també van aixecar 32 actes perquè s'havia desobeït a la Junta Electoral Central, que havia prohibit la celebració d'aquest acte. Els policies van actuar durant el dia a la demarcació per informar dels fets i van identificar entre d'altres les persones que presidien les taules.

Per exemple, els organitzadors no van poder instal·lar l'urna de votació a Lloret o a l'Escala, Figueres, Viladamat i Castelló d'Empúries, entre altres. Els agents van fer retirar les meses que s'havien instal·lat per poder votar sobre diversos temes com ara : la sobirania energètica o l'ús de transgènics. A Girona un dels temes més destacats van ser el d'expressar el punt de vista sobre la MAT (Molt Alta Tensió).

Malgrat que els Mossos van fer retirar les urnes per ordre de la Junta Electoral Central, no es va produir cap detenció. Amb tot, els agents van imputar una persona a Castelló d'Empúries per desobediència als agents de l'autoritat, segons van informar fonts dels Mossos d'Esquadra. L'única mesa que es va mantenir operativa a la província de Girona va ser la de Riudaura. Allà els Mossos no van intervenir.

Alta participació a Banyoles

Els organitzadors del Multireferèndum al Pla de l'Estany fan una "valoració positiva" de la jornada malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central. En un comunicat, van assegurar que 364 persones van votar sobre els temes que proposaven els col·lectius impulsors d'aquesta consulta ciutadana.

La mesa, situada a Banyoles, va ser la que va obtenir una participació més alta de les comarques gironines, i de les que "va aguantar funcionant durant més temps de tot Catalunya", es va obligar a tancar a dos quarts de sis de la tarda, segons van destacar. Pel que fa als resultats, el Multireferèndum consta de quatre preguntes d'àmbit nacional i una d'àmbit local. La local era referent a la MAT i al Pla de l'Estany va obtenir una majoria de vots en contra.