07 de juny de 2014
07.06.2014

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

Premis Medi Ambient pel Grup de Defensa del Ter i la Fundació Emys

La Generalitat reconeix
la trajectòria de 25 anys
del col·lectiu que defensa
la Conca del Ter

07.06.2014 | 00:00
Representants del Grup de Defensa del Ter després de recollir el premi.

El Grup de Defensa del Ter i la Fundació Emys, de Riudarenes, han guanyat dos Premis Medi Ambient de la Generalitat, que atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat.
Gent del Ter ha obtingut el Premi Medi Ambient a la trajectòria -concedit ex-aequo amb el Grup de Natura Freixe, de Flix-, en reconeixement dels seus 25 anys de feina per a la defensa i la conservació de la Conca del Ter. En consideració del jurat, la creació de l'entitat va suposar "un enriquiment democràtic per la societat". Gent del Ter va voler compartir el premi amb tots els seus socis, " perquè sense la seva aportació no hagués estat possible l'impuls de projectes, jornades i actes que s'han desenvolupat".
Pel que fa a la Fundació Emys, els guadons han distingit el projecte "Conservació de la tortuga d'estany (Emys orbicularis)", un projecte de custòdia centrat en els ecosistemes aquàtics que -segons el jurat- ha generat una xarxa estructurada de zones humides amb un reservori de biodiversitat excepcional.
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, van presidir l'entrega de premis, dijous, a l'Institut d'Estudis Catalans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook