Uns 2.000 joves cristians de tot Catalunya es van reunir ahir a Banyoles per participar en l'Aplec de l'Esperit, convocat pels bisbes catalans i que té com a objectiu que els assistents puguin compartir les seves vivències i reflexions sobre la fe. La trobada d'enguany -la segona que es fa en terres gironines- va tenir com a escenari l'Estany de Banyoles, al voltant del qual tots els assistents van poder fer diverses pregàries i activitats.

"És el primer any que anem a l'Aplec, i el nostre monitor ens ha dit que podríem fer bastants amics i també reflexionar una mica sobre la nostra fe", explicava la Maria Llobera, de 14 anys i procedent de Premià de Mar. Com ella, centenars de joves catòlics catalans van participar en les diferents activitats que es van fer al llarg de tot el dia, que van anar des d'una gimcana de reflexió per diferents punts al voltant de l'Estany fins a una tarda farcida de música i testimonis de fe que va acabar amb una missa oficiada per tots els bisbes catalans i a la qual es calcula que van assistir unes 2.500 persones. Sota el lema És el Senyor, joves procedents d'esplais, caus, catequesis i diferents grups cristians van poder compartir les seves pregàries i reflexions sobre la fe. La inauguració de l'acte va anar a càrrec de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, que es van mostrar molt satisfets perquè la iniciativa es tiri endavant i tingui tan bona acollida.

Però organitzar 2.000 joves no és tasca fàcil, i per això els amfitrions -la pastoral de Joves del Bisbat de Girona- van comptar amb la col·laboració d'uns 150 voluntaris. Així resumia la seva tasca un d'ells, Martí de Castro: "Som un grup de joves que vam començar fent catequesi amb mossèn Jordi Callejón i, a mesura que hem anat evolucionant, hem començat a preparar coses com la Pasqua Jove o diferents activitats d'estiu. Quan ens van demanar participar en l'Aplec ens va fer molta il·lusió, i més perquè era aquí Banyoles", va explicar. La feina, però, no ha estat fàcil: "Hi ha moltes coses per fer, hi ha gent que està aquí des de divendres al matí. Nosaltres vam arribar divendres a la tarda per posar els cartells i acabar de fer coses, però avui [ahir per al lector] també és força caòtic", va afegir. Tot i això, de Castro admetia que "el millor regal" va ser veure com la jornada era un èxit i tothom en sortia content.

Per als més joves, un dels principals al·licients era poder conèixer joves amb inquietuds similars d'arreu del país. "El fet que tot siguin joves de la mateixa edat que tu, de diferents llocs de Catalunya, fa que tinguis moltes ganes de venir i conèixer gent nova", va indicar la Núria Poch, de 14 anys i procedent Vilanova i la Geltrú. La berguedana Mayra Cantallops també s'havia animat a venir amb el seu grup de joves catòlics i confiava trobar a Banyoles "noves amistats". A banda de prendre part en les diferents pregàries i reflexions, els joves participants també van poder compartir un dinar de pícnic amb els bisbes catalans. A més, part del cost de les inscripcions es destinarà al servei d'integració escolar de Càritas.