La Junta de Govern de la Diputació de Girona va aprovar ahir una línia d'ajuts a les llars d'infants municipals de la demarcació a la que es destinaran 6 milions d'euros. Les partides es destinaran a les despeses de funcionament que hagin tingut els diferents centres beneficiats durant el curs 2013-14. L'ens provincial manté les subvencions que ja va començar a donar el curs passat. Segons va informar ahir, durant el curs 2012-13 en van ser beneficiaris 6.624 nens de 136 llars d'infants.

El vicepresident primer i diputat de l'Àrea de Règim Econòmic, Miquel Noguer, va exposar ahir que aquesta línia d'ajut s'aprova per fer front a una situació "d'emergència social i econòmica". La Diputació defensa que cal tirar endavant aquestes línies d'ajuts ja que la situació financera de la Generalitat no li permet mantenir les subvencions destinades al sosteniment econòmic de les llars d'infants municipals. Això, de retruc, provoca que els ajuntaments tinguin dificultats a l'hora de mantenir l'oferta de places i poder-ne fer la planificació. Des de l'ens van exposar també que cal impulsar les línies d'ajuts per atendre les despeses generades pels serveis que tenen una especial significació social i econòmica.

L'ajut màxim al que poden optar els ajuntaments que es presentin és de 875 euros per alumne, de la mateixa manera que el curs passat. El termini per demanar aquestes subvencions és des de l'1 de juliol fins el 30 de setembre.

Reobertura a Llagostera

D'altra banda, l'Ajuntament de Llagostera va informar ahir que de cara al curs vinent es reobrirà la llar d'infants el Niu. L'any passat, el consistori va optar per no obrir aquest centre per manca de demanda. De cares al setembre vinent, després de les preinscripcions hi ha un total de 120 alumnes admesos, fet pel qual l'Ajuntament ha optat per obrir tant El Niu com El Carrilet.