14 de juny de 2014
14.06.2014
Diari de Girona

La Diputació preveu invertir 300.000 euros en la carretera d'Oix a Beget

14.06.2014 | 00:00
La Diputació preveu invertir 300.000 euros en la carretera d'Oix a Beget

La Diputació de Girona preveu invertir uns 300.000 euros en la millora de la carretera d'Oix a Beget pel coll de Sant Miquel de Pera. Es tracta d'una via de 17 quilòmetres que en breu passarà a dependre de la Diputació de Girona. La carretera va ser feta a la dècada dels 90 per la Generalitat, la qual va respondre a una vella reivindicació dels veïns de Beget i d'Oix. Per fer-la primer va convertir el camí secular que comunicava les parròquies de Beget, Sant Miquel de Pera i Oix en una pista forestal i després el va pavimentar. D'aquesta manera, el vell camí es va convertir en el que volien els veïns: una carretera. És una carretera per la qual va passar la darrera Volta a Catalunya i hi passen els autobusos que porten turistes a Beget. Té un traçat sinuós però és apta per a turismes i autobusos.
Això no obstant, la carretera va mantenir la condició de camí, per la qual cosa es va quedar amb la titularitat municipal. És a dir, els ajuntaments de Camprodon i de Montagut i Oix s'havien de fer càrec de les esllavissades, despreniments de roques i de treure la neu de les nevades, que a 742 metres d'altura són abundants.
A partir d'aquí, els ajuntaments van decidir que la millor opció era demanar que la Diputació se'n fes càrrec. La proposta es va concretar fa tres anys, però l'ens provincial els va respondre que quan tingués oportunitat se'n faria càrrec.
Ara, els dos ajuntaments han aprovat el conveni de cessió i només falta que el ple de la Diputació. Fet aquest pas, fons de la Diputació han explicat que començarà la redacció de la memòria tècnica, després vindran el procés de licitació i l'inici de les obres. La previsió és que les accions de millora comencin en el decurs del 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit