Milers de persones van visitar ahir el Concurs de Catifes de Flors del Montseny, pòrtic de les típiques enramades que, nascudes el segle XVI, encara perduren amb gran participació, declarades per la Generalitat Festes Tradicionals d'Interès Nacional de Catalunya. Vint-i-dos dibuixos fets sobre l'asfalt van ser coberts per petits i grans amb pètals, fins a ocupar dos quilòmetres de carrers cèntrics i del nucli antic. Per potenciar la diada, i com a complement de les catifes, es van decorar artísticament amb flors deu racons emblemàtics del poble. Llàstima que el sol es va apagar abans de dinar, perquè després la pluja va deslluir la festivitat.

La Processó del Santíssim fou suprimida el 1977 i, per això, un any més aquesta mostra es va distingir per ser l'única laica que se celebra en el nostre país, segons la Federació de Pobles Catifaires de Catalunya. L'alcalde, Pere Garriga, va manifestar que el concurs s'organitza amb tres objectius: "Primer, donar a conèixer la riquesa i exuberància de la flora del Montseny. Segon, promocionar el turisme i tercer promoure la cohesió social, perquè una catifa requereix un equip de persones que treballen molts dies amb imaginació i dedicació".

Durant aquesta jornada, és el moment en què el municipi d'Arbúcies rep més persones de Girona i del seu entorn. Per aquest motiu, l'alcalde no es cansa de subratllar que una de les finalitats del Concurs de Catifes de les enramades és fomentar l'afluència de visitants.

Les enramades són festes que celebren cadascun dels barris, des de dijous que ve i fins dimecres de la setmana següent. Començaran el dia de Corpus (abans festiu però ara feiner), al captard a la Plaça de la Vila, amb una botifarrada popular.