És normal que davant la possibilitat de ser condemnat a presó hi hagi acusats que optin per fugir de la justícia i fer-se fonedissos fins que hagin prescrit els fets. El que és es?trany és fer com Ahmed Bou?chih, de 50 anys, que segueix sense presentar-se al judici tot i que pretenen absoldre'l. Està acusat d'una agressió sexual en grau de temptativa, un robatori amb violència també en grau de temptativa, dues faltes de danys i una falta de lesions comeses a Olot, però el fiscal José Antonio Alonso Fernández veu necessari dictar la lliure absolució de Bouchih tot decretant, això sí, el seu internament psiquiàtric durant dos anys i tres mesos.

La proposta del fiscal, materialitzada en el seu escrit de conclusions provisionals, podria arribar a ser acceptada per la defensa del processat -exercida per l'advocat Guillem Bossacoma- però el pacte entre les parts resulta impossible a menys que l'acusat es presenti i doni el seu consentiment explícit. De moment, se li estan enviant les citacions a Melilla però ningú no sap res d'ell. Aquesta setmana es va tornar a suspendre el judici per segona vegada.

Els fets

La tarda del 17 de juny de 2011 Bouchih va presentar-se al bar Sant Miquel de l'avinguda Rei Jaume II d'Olot on va agafar una de les cambreres pel coll i li va arrencar el penjoll. Després li va prendre la crossa amb què s'ajudava a caminar i la va llençar a terra, moment en què la treballadora del local va encarar-se per intentar recuperar el seu collar. Ambdós van estar forcejant una estona i la dona va aconseguir arrabassar-li el penjoll. L'agressor va fugir i ella va quedar al bar amb una crisi d'ansietat que va requerir assistència mèdica.

Frustrat el robatori, l'home va enfilar cap a l'avinguda Girona i en passar per davant la fruiteria Germans Mercader va decidir entrar-hi i arraconar la treballadora, a qui tenia intenció de magrejar per tot el cos.

L'empleada de l'establiment va poder fer-se amb un cúter que tenia damunt del taulell per defensar-se però l'agressor li va prendre i en va arrencar la fulla. Aleshores va iniciar-se un forcejament entre els dos en què la dona tractava de desempallegar-se del seu agressor i va foragitar-lo de la botiga. Va poder aconseguir-ho i va acabar sortint al carrer per demanar auxili mentre l'home es dedicava a provocar estralls a l'establiment.

En aquesta època l'acusat tenia les capacitats "seriosament afectades" per la demència alcohòlica que patia i que li agreujava el retard mental i l'esquizofrènia que li havien detectat i que el fa "inimputable".