20 de juliol de 2014
20.07.2014

L'ANC explicarà la consulta i el procés als turistes

La iniciativa va arrencar ahir a Platja d'Aro i es repartiran fullets en quatre idiomes durant més d'un mes

20.07.2014 | 00:00
Unes 70 parades es van instal·lar ahir al passeig marítim de Platja d´Aro.

Divuit assemblees territorials de l'ANC de l'Empordà es van agrupar ahir per realitzar una jornada multicultural a Platja d'Aro. L'acte, que va aplegar centenars de persones, és el tret de sortida d'una nova campanya original anomenada "Cap turista sense informació". La iniciativa té com a objectiu informar turistes i veïns de localitats costaneres de la Costa Brava sobre el procés que viu Catalunya i la consulta del 9 de novembre. La campanya anirà passant poble per poble fins a arribar a Sant Pere Pescador el 24 d'agost on es faran tres "v" per terra, mar i aire. "Serà el primer gran entrenament de la 'V' abans de l'11-S", va explicar un dels portaveus, Jordi Roura.

La jornada ha començat a les deu del matí i va servir per donar el tret de sortida a la nova campanya que les diverses assemblees territorials de l'Alt i el Baix Empordà realitzaran durant aquest estiu. Els membres de l'ANC ja van repartir uns 5.000 fullets a turistes que es trobaven a la platja i al centre del municipi. Uns díptics que estaven traduïts en alemany, italià, anglès i castellà.

La campanya està pensada per internacionalitzar el procés i donar-ho a conèixer. "Als pobles de la Costa Brava rebem molts turistes i la nostra voluntat és que es quedin amb la idea que el poble s'està movent i que ho puguin explicar quan retornin als seus països", va comentar Roura. Des de l'organització van subratllar que és "clau i necessari" portar el procés més enllà de les fronteres de Catalunya i Espanya. "Tenim clar que votarem i que ho farem el proper 9-N", va assegurar.

Recepció desigual
Roura va comentar que, a grans trets, els turistes responen positivament demanant més informació tot i que també s'han trobat amb alguns altres visitants -tant estrangers com espanyols- que no volien saber res de la campanya i no estaven d'acord amb les visions dels membres de l'ANC.

La campanya s'allargarà durant més d'un mes i anirà passant pels pobles de la Costa Brava. La iniciativa finalitzarà el proper 24 d'agost a Sant Pere Pescador amb dos caminades populars que sortiran de l'Escala i Roses en direcció a Sant Pere Pescador i tres grans "v" que es faran per terra, mar i aire.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit