26 de juliol de 2014
26.07.2014

La Generalitat traspassa 1,9 milions d'euros a consells comarcals per turisme

26.07.2014 | 00:00

La Generalitat de Catalunya va donar l'ordre perquè es traspassin 1,9 milions d'euros als consells comarcals i municipis de Catalunya, procedents de la recaptació del primer trimestre del 2014 de l'Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). La recaptació total de la coneguda com taxa turística ha estat de 5,6 milions d'euros, el que suposa un 7% més respecte a la recaptació del primer trimestre del 2013.
L'import traspassat als consells comarcals i municipis, que correspon al 30% de la recaptació total, es destinarà a promoció turística, segons els eixos i les prioritats establertes a les directrius d'actuació proposades per la Comissió del Fons per al Foment del Turisme.

Promoció del turisme
Pel que fa a la Generalitat, que gestionarà el 70% restant, impulsarà la promoció turística; el desenvolupament d'infraestructures turístiques; la creació i la millora dels productes turístics; el turisme sostenible i responsable; i la protecció i millora dels recursos turístics.
La Comissió del Fons per al Foment del Turisme és l'òrgan encarregat de proposar les directrius d'actuació dels recursos procedents de l'Impost sobre les estades en establiments turístics i que reverteixen en la promoció, la modernització i la millora del sector turístic català.
Aquest òrgan, presidit pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, està format per representants de diferents departaments de la Generalitat, representants del sector turístic privat de Catalunya i de les administracions locals catalanes.
Un altre òrgan del Fons és el Comitè Bilateral que es reuneix cada tres mesos i que decideix l'assignació dels recursos del Fons per al Foment del Turisme perquè siguin transferits als ajuntaments i als organismes de la Generalitat que han d'utilitzar-los.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit