De l'antiga estació del carrilet de Bescanó ahir en quedava tan sols pedra i runa. La maquinària va dur a terme ahir al matí l'enderroc que fa anys que es debat al municipi i que ha tingut una oposició que va arribar a recollir 1.700 firmes en contra al 2007. L'antic edifici s'ha acabat derruint coincidint amb la construcció de la nova estació, que serà pràcticament una rèplica, i que l'Ajuntament pretén utilitzar com a centre de dinamització econòmica per valorar els atractius que té el municipi. La previsió és que aquesta nova infraestructura es pugui donar per acabada en un termini de tres mesos.

L'enderroc de l'estació de Bescanó era una actuació perseguida des de fa anys per alguns i rebutjada per d'altres. Ahir, després que durant aquest any s'hagi aprovat tota la tramitació per tirar-ho endavant, la maquinària va tirar a terra l'edifici. Al migdia, ja poca cosa quedava de la instal·lació.

Al 2007, l'Ajuntament ja va demanar descatalogar aquest equipament com a bé cultural d'interès local per poder-lo derruir, però la Comissió de Patrimoni ho va denegar. Al mateix temps, el grup de l'oposició, Entesa per Bescanó, va aconseguir recollir un total de 1.700 firmes en contra de l'enderroc.

A l'abril del 2012, però, Patrimoni va canviar de parer, assegurant que l'estació presentava un estat de "deixadesa lamentable", i exposant que amb l'enderroc es faria un edifici igual al costat. A partir d'aquí, l'Ajuntament va poder tirar endavant la tramitació per poder demolir aquesta infraestructura històrica.

El mes de gener passat, el ple de Bescanó va fer l'aprovació inicial del projecte, amb la previsió que tingués un cost aproximat de 8.000 euros. Des de llavors fins ara s'ha començat a aixecar l'edifici nou, a pocs metres de l'antiga estació, i a dia d'avui ja hi ha les quatre parets aixecades.

"Dinamització econòmica"

L'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, va explicar ahir amb la construcció de la nova estació es pretén crear un centre de dinamització econòmica per al municipi. "Hem de valorar tot el que tenim al municipi en matèria de turisme i també hem de buscar un revulsiu econòmic", va exposar el batlle.

D'altra banda, l'alcalde va explicar que la nova estació, situada a pocs metres d'on fins ahir estava aixecada l'antiga, hauria d'estar acabada en un termini de dos o tres mesos. A més, va defensar que serà una reproducció exacta que tan sols es diferenciarà de l'original per una pèrgola que distingirà que aquest edifici ha estat construït el 2014.

Des del grup de l'oposició, Entesa per Bescanó, ahir van llançar una comunicat a les xarxes socials per lamentar l'enderroc. "Tindrem una "rèplica" de l'edifici a l'altre costat que ens servirà per recordar la vergonya de ser l'únic poble que ha deixat enfonsar l'estació per així poder fer-ne una de nova i contribuir a un model econòmic basat en el totxo que ens ha portat on som", exposava el grup d'Entesa en referència al nou edifici.