11 de agost de 2014
11.08.2014

Busos i trens des de Girona per la «V»

Ja hi ha més de 70.000 inscrits a Catalunya i la previsió és que la majoria de participants s'apuntin en els 30 dies que falten · Només al Gironès hi ha 45 autobusos contractats per a l'acte de Barcelona, dels quals 10 sortiran de Girona

11.08.2014 | 00:00
De la mateixa manera que a la Diada del 2012, es tornaran a organitzar autobusos des de Girona.

Les claus

  • 45 busos al Gironès · Les reserves augmenten · L’ANC no va poder facilitar el nombre d’autobusos que s’han reservat a tota la província, però sí que va explicar que a Girona ja n’hi ha 10 de guardats i que a la comarca del Gironès n’hi ha 45.
  • 70.000 inscrits · Participants d'arreu de Catalunya · Segons les darreres dades que va oferir l’Assemblea, a principis d’aquesta setmana, ja hi ha més de 70.000 inscrits a l’acte de la Diada. Faltant un mes, s’espera que la majoria d’inscripcions es facin ara.
  • Nova iniciativa · Formació d'una «V» de Via, Voluntat i Votar · L’ANC assegura que s’ha escollit una «V» perquè «simbolitza la Via per fer explícita la nostra Voluntat a través de l’acció de Votar ». La «V» humana tindrà el seu punt d’unió a la Plaça de les Glòries i s’enfilarà per l’Avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes.
  • Jornada festiva · L'organització recomana viatjar amb antelació · Per evitar aglomeracions de gent i vehicles als accessos de Barcelona, els organitzadors recomanen als participants viatjar des de primera hora del matí, anar a passar el dia a Barcelona i que a partir de les 4 de la tarda tothom estigui a punt per formar la «V».

Fa dos anys va ser una manifestació massiva a Barcelona, l'any passat va ser la cadena humana que va travessar Catalunya i per aquesta Diada l'ANC ha previst formar una "V" humana, omplint l'Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona, amb un punt d'unió a la plaça de les Glòries. A falta d'un mes, ja hi ha més de 70.000 inscrits i a Girona se segueixen contractant autobusos per arribar-hi.

Queda tan sols un mes per la Diada de Catalunya i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ultima els detalls pel nou repte que s'ha proposat. Si el 2012 les riuades de gent van omplir els carrers de Barcelona en una de les manifestacions d'11 de setembre més massives de la història i el 2013 va aconseguir formar una cadena humana que va travessar el país, aquest any la intenció és formar una "V" omplint de gent l'Avinguda Diagonal de Barcelona i la Gran Via de les Corts Catalanes fins al seu punt de confluència a la plaça de la Glòries. Segons les darreres xifres ofertes per l'ANC, ja hi ha més de 70.000 persones inscrites a aquesta iniciativa, tot i que l'experiència d'anys anteriors i el fet que molta gent tendeix a apuntar-se a última hora fa pensar que es tornaran a superar els centenars de milers.

Després de l'experiència de ?l'any passat, amb una cadena que va fer partícips diferents zones del territori català, passant per gairebé 70 municipis entre el Pertús i Vinaròs, l'acte central popular de la Diada tornarà a concentrar-se a la ciutat de Barcelona. L'ANC ha ideat una "V" que tindrà el punt d'unió a la plaça de les Glòries i que ha d'omplir dos dels carrers principals de la ciutat: l'Avinguda Diagonal i la Gran Via.

Tot i centrar-se en la capital catalana, l'acte comptarà un cop més amb la participació dels ciutadans d'arreu de Catalunya. Des de la ciutat de Girona, l'ANC ja té 10 autobusos reservats per fer el viatge d'anada i tornada cap a Barcelona. Sumant els que hi ha reservats a totes les poblacions del Gironès, en són 45. L'Assemblea no va poder facilitar les dades de busos reservats arreu de la província de Girona, però a nivell de Catalunya ja hi ha més de 1.000 autocars reservats.

A més de l'autobús, els participants que es vulguin desplaçar fins a Barcelona amb transport públic també poden optar per viatjar en tren. En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat va anunciar aquesta setmana que per poder absorbir l'increment de demanda previsible per l'11 de setembre, durant dues franges horàries de quatre hores ampliarà el servei de Rodalies per entrar i sortir de Barcelona, fent que tot i ser un dia festiu, els trens funcionin com en un dia laborable. Així, entre la 1 del migdia i les 5 de la tarda, circularan set trens des de Girona fins a la ciutat comtal, dos més dels cinc que passen habitualment en dies festius. En el trajecte invers, entre les 7 del vespre i les 11 de la nit, també hi ha set combois disponibles, vers els sis que habitualment passen en dies no laborables.

Anar-hi amb antelació

Tant pels que escullin el transport públic com pels que optin per viatjar amb el seu vehicle particular, des de l'ANC van demanar que la gent "hi vagi amb el màxim d'antelació". En aquest sentit, van remarcar que en ser una jornada festiva, les famílies i particulars poden aprofitar per anar-hi ja a primera hora. "Que la gent vagi a passar el dia a Barcelona, de bon matí si pot, que no esperin a última hora que a les quatre hi ha d'haver tothom formant la V", recomanaven des de l'Assemblea.

Trams segons la procedència

Una de les semblances que tindrà l'acte d'enguany amb la cadena humana del 2013 és que els grups de gent s'organitzaran per trams per acabar formant la "V". Així, l'ANC preveu que els qui provinguin de les comarques gironines estiguin situats entre el tram 12 fins al 20.

Concretament, a la gent del Pla de l'Estany se'ls ha assignat el tram 12, a l'Esquerra de l'Eixample; on també hi haurà els del Gironès (13,14 i 15); els del Baix Empordà (16); els de la Garrotxa (17); i els de l'Alt Empordà (18 i 19). Els de la Selva, al tram 20, seran a la zona de Gràcia. La gent del Ripollès, en canvi, es barrejarà amb la d'Osona, i estarà a Badalona als trams 65, 66, 67 i 68.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook