La Diputació de Girona subvenciona amb 310.640 euros 102 projectes d'acció social, 54 realitzats per ajuntaments i 48 per entitats sense ànim de lucre. L'any passat, l'aportació de l'ens provincial per a aquest tipus de programes va ser de 290.580 euros, que van beneficiar 12 iniciatives municipals més que ara, ja que llavors van ser 66; en canvi, el nombre de projectes privats ha augmentat en 8, ja que el 2013 van ser 40.

Aquest 2014, l'ajuda total que la Diputacio ha assignat als consistoris puja a 175.174 euros i la destinada a les entitats a 134.468 -en front dels 180.580 i 110.000 euros, respectivament, que es van atorgar el 2013. Enguany, les subvencions oscil·len entre els 900 i els 7.000 euros. Per tal de poder-se'n beneficiar, cal presentar la justificació pertinent a la Diputació abans de la data màxima del 28 de novembre.

Entre els programes municipals que rebran aquesta ajuda econòmica de la Diputacio n'hi ha d'atenció psicoeducativa a famílies en risc social, programes de suport i d'assistència a gent gran, actuacions relacionades amb la immigració, serveis d'intervenció psicoeducativa en violència de menors i adolescents, de mediació intercultural o d'inclusió social.

Els projectes de les entitats

D'entre les 48 entitats que desenvolupen projectes d'acció social pels quals aquest any rebran una subvenció de la Diputació de Girona destaquen un servei terapèutic per a joves víctimes d'abusos sexuals; actitivitats assistides amb gossos; un programa d'intervenció neuropsicopedagògica adreçat a infants i adolescents en situació de risc; acompanyament a malalts que estan sols i en fase terminal, ingressats a l'hospital Dr. Josep Trueta; formació ocupacional a persones amb discapacitat intel·lectual; tallers formatius centrats en els treballs de granja i hort; projectes d'acompanyament a l'escolaritat; un projecte que fomenta l'autonomia de les persones sordes; o una botiga de segona mà, entre d'altres.