Fins ara, els camins de ronda havien de fer-se a peu o en bicicleta. Però des d'ahir ja no cal moure's de casa per tal de recórrer les platges de la Costa Brava. De fet, el litoral gironí ja es pot veure a tot el món a través de Google. En concret, l'eina Street View ha ampliat els seus continguts, afegint als mapes una trentena d'espais marítims de tota la demarcació de Girona.

D'aquesta manera, gràcies a Internet, qualsevol usuari de Google Maps pot contemplar fàcilment les platges gironines. Això és possible per un acord entre l'empresa tecnològica i la Generalitat, que pretén potenciar l'atractiu turístic de Catalunya amb l'ús d'aquesta eina virtual. Per aquest motiu, tècnics de Google i del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) van recórrer i fotografiar, fent servir la tecnologia Trekker, diferents indrets del litoral català el passat octubre.

Pel que fa a la Costa Brava, l'itinerari comença a Llançà. A continuació, el recorregut fa una parada al far de s'Arenella de Port de la Selva i s'endinsa al Cap de Creus. De fet, per poder gravar les imatges, els tècnics van haver d'utilitzar un vaixell pels itineraris marítims i una motxilla, equipada també amb les càmeres, per fer els recorreguts terrestres.

Després de passar per Portlligat i Cadaqués, l'itinerari arriba a Roses. D'allà es poden veure les cales Murtra, Montjoi i Jóncols. Tot seguit, el recorregut s'ubica a l'Escala. L'espai Muscleres Grosses, la platja de Riells i la Cala Montgó són les zones que es poden veure a través de Google. L'Estartit és el següent protagonista, amb una observació inèdita. El motiu és que l'eina permet veure les Illes Medes, fins i tot la Meda Gran -espai on no es pot accedir perquè està protegit-.

Finalment, l'itinerari continua a Begur, on es visualitzen les cales de sa Riera, d'Aiguafreda i sa Tuna, entre d'altres. L'última parada és a Palamós, amb la presència de la Cala Castell i La Fosca. Més enllà de la Costa Brava, el recorregut de Google també inclou el litoral tarragoní.