És una embarcació que fa 134 metres d'eslora. Però tenint en compte les prestacions que hi ha al seu interior, sembla impossible que una nau pugui disposar de tants serveis. El iot que ha llogat Bill Gates va sortir a navegar el 2011 per primera vegada. Construït per Fincantieri Yachts, l'arquitectura naval i el seu disseny exterior són obra del despatx Espen Oeino. Mentre que el disseny interior del vaixell va anar a càrrec de la firma Reymond Langton Design.

El iot Serene, que actualment és el tercer més car del món i el novè més gran (pel que fa als metres de longitud), disposa d'un total de 12 luxoses cabines. Aquestes habitacions poden arribar a acollir fins a 24 persones. Així mateix, les cambres dels clients i els visitants de la nau no inclouen les cabines de la tripulació, que es troben separades. De fet, el personal de l'embarcació pot superar les 70 persones. És per això que un dels objectius del vaixell és garantir una experiència relaxant als passatgers, amb privacitat i altes prestacions.

Per fer-ho, el iot es distribueix en set pisos. Totes les plantes, menys una, estan connectades per una escala de cargol. A més, també hi ha ascensors que uneixen els diferents pisos de la nau. L'embarcació disposa d'una piscina d'aigua salada, juntament amb una altra d'interior que és reconeguda i considerada impressionant pel color blau turquesa de la seva aigua. Pel que fa a l'exterior, hi ha una piscina -que es pot convertir en un heliport- i un jacuzzi que es localitza a una de les plantes més elevades. Aquest mateix vaixell també gaudeix d'altres espais, com un spa, una piscina de corrents i un jacuzzi amb aigua calenta i freda. Una de les piscines cobertes fa 15 metres de longitud.

Més enllà de les piscines i els luxes d'aigua, el iot compta amb diferents sales per menjar i bars. En concret, un gran menjador amb la capacitat suficient per acollir totes les persones que viatgen a bord de la nau. Tot i això, aquesta zona es combina amb altres sales on es poden fer els àpats, perquè l'embarcació disposa de diferents espais de descans. Fins i tot, hi ha una suite exclusiva per al propietari. A més, s'hi comptabilitza més d'una cuina i és possible visitar diversos cellers dins el vaixell.

Però les excentricitats arriben si s'observen les sales del iot que no es repeteixen. A part dels salons de bellesa i un club nocturn, un espai que crida l'atenció és l'habitació infantil de neu artificial. També hi ha un mur d'escalada, una biblioteca i un gimnàs. Una altra de les zones sorprenents és la sala de teatre a l'aire lliure. Així mateix, els passatgers poden gaudir del submarí de l'embarcació i tenen a l'abast un heliport fix. A més d'un amarrador de petites dimensions, on es disposa d'una barca i de motos aquàtiques. Tot plegat, en un iot de 246 milions d'euros que el seu propietari -el rus Yuri Scheffler- lloga per 3,7 milions d'euros a la setmana.