Les queixes contra la gossera de Cornellà del Terri per vendre cadells malalts s´acumulen a l´espera de la decisió final del jutge, que ha de determinar si dóna per bones les sancions interposades per l´ajuntament i pel Departament d´Agricultura.

El centre caní de Sords va ser donat de baixa fa més d´un any per la conselleria en comprovar que venia cadells malalts i no reunia les condicions de salubritat. Igualment, l'Ajuntament de Cornellà del Terri va retirar-li la llicència d'activitats com a nucli zoològic. Tot i això, la gossera continua criant i venent cadells de gos ja que una interlocutòria del jutjat contenciós-administratiu número 3 de Girona va deixar sense efecte les dues sancions.

Aquesta interlocutòria venia motivada pel recurs interposat per la titular de la gossera i en ella es justificada l´aixecament de les sancions al·legant que el tancament de la gossera suposaria la pèrdua de diversos llocs de treball. Així doncs, el centre caní pot continuar en actiu a l'espera d'una resolució definitiva per part del jutge.

L'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, va assegurar a Radio Banyoles que no comparteixen aquesta decisió, i confia que el jutge dicti sentència el més aviat possible. En la interlocutòria, el jutge tampoc aprecia problemes de salubritat que puguin afectar el benestar animal. Les males condicions en què es troben els cadells al centre de Sords, però, sí que van ser constatades per una inspecció realitzada per la Direcció General de Policia i Guàrdia Civil, així com pels informes del Departament d'Agricultura i de l'Ajuntament de Cornellà.

Mentre el consistori es manté a l'espera de la sentència definitiva, que podria anar per llarg, el Departament d'Agricultura ha presentat recurs contra aquesta interlocutòria.

Paral·lelament al procés judicial, els usuaris continuen presentant queixes i denúncies a la policia i al Departament d'Agricultura. En la majoria de casos, els cadells que compren estan malalts i molts acaben morint al cap de pocs dies.