Tots els vehicles de les patrulles de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra que operen a la província ja disposen de desfibril·ladors. El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va entregar-ne ahir 74 unitats en un acte en què va ssistir el conseller d'Interior, Ramon Espadaler. La mesura va acompanyada de la formació específica en maniobres de ressucitació amb desfibril·lador dels 1.417 agents de seguretat ciutadana que hi ha a les comarques gironines. De moment, els policies de Figueres, La Bisbal d'Empordà, Santa Coloma de Farners i Olot han sigut els primers i a finals d'octubre es preveu que la resta ja hagi fet el curs corresponent.

L'entrega d'aquests aparells s'emmarca en un conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i la conselleria d'Interior per aconseguir que tots els equips d'emergència tinguin aquests dispositius. Els vehicles de Protecció Civil i les policies locals ja en disposen i només mancava dotar els Mossos d'Esquadra perquè, en definitiva, sovint acostumen a ser els primers en arribar en cas d'emergència en aquelles poblacions que no disposen de servei policial propi.

"És basic que vagin equipats i estiguin preparats per atendre aturades cardíaques, perquè estem parlant de casos on cada segon compta", va manifestar el president de l'ens provincial, Joan Giraut, abans d'informar que des de l'any 2011, quan es van començar a instal·lar aquests aparells en cada municipi, s'han salvat 18 vides.

La conselleria ha manifestat la seva intenció d'aconseguir que es puguin dotar de desfibril·ladors tots els vehicles de seguretat ciutadana de Catalunya.

Teleassistència

Aprofitant l'avinentesa, la conselleria d'Interior i la Diputació van signar un conveni de col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i el servei de teleassistència de l'organisme provincial adreçat a combatre els maltractaments, els robatoris i assalts a gent gran. El rerefons és que la població "no només visqui en un entorn segur sinó que el percebi com a segur". I és que s'ha comprovat que els dispositius de teleassistència, pensats inicialment per emergències sanitàries, també funcionen perfectament quan es tracta de garantir la seguretat dels usuaris -veure peça adjunta.

A les comarques gironines hi ha 5.960 usuaris del servei de teleassistència que tenen més de 65 anys.