Moviment Catalunya es posarà en marxa aviat a les comarques gironines. El col·lectiu que lideren la diputada socialista al Parlament Marina Geli i la portaveu del PSC a Girona, Pia Bosch, continua la seva tasca de constituir una alternativa per impulsar llistes progressistes.

En la línia ja anunciada en l'assemblea celebrada el passat 6 de setembre a les Cotxeres de Sants de Barcelona, i al mateix temps que aquesta Xarxa va constituint-se en altres zones del territori català, els membres de Moviment Catalunya de les comarques gironines organitzaran una Xarxa Territorial a la demarcació. La constitució es durà a terme a través d'un acte públic el proper 3 d'octubre a Sant Feliu de Guíxols.

Com a la resta de demarcacions, una prioritat d'aquesta Xarxa serà la promoció de governs d'esquerres i catalanistes a tants municipis gironins com sigui possible. Això implicarà que Moviment Catalunya treballarà per constituir candidatures progressistes i catalanistes arreu del territori amb la complicitat de la resta de les formacions d'esquerres i amb una forta base ciutadana. Moviment Catalunya a Girona treballarà també per establir ponts de diàleg amb la resta de forces d'esquerres catalanes en l'àmbit municipal.

D'altra banda, recordem que en els darrers dies alguns dels membres pertanyents al PSC més significats de Moviment Catalunya, com Marina Geli, Pia Bosch, Manel Nadal o Pere Albó; han fet pública la seva decisió de no participar en l'assemblea de militants convocada per avui i que ha de reformular l'executiva del PSC a les Comarques Gironines. Aquesta decisió ve motivada, en tots els casos, per la manca de diàleg i l'evident manca de voluntat d'integració de la proposta de composició de la nova Executiva presentada pel primer secretari de la federació, Juli Fernández.

Segons el comunciat de Moviment Catalunya, "la mostra més evident d'aquesta manca de diàleg i d'integració és el degoteig de baixes que pateix el PSC a la demarcació de Girona, que no s'atura. En els darrers dies han fet pública la seva baixa Maria Quer, exregidora a l'Ajuntament de Salt; o Pere Garcia, exregidor de Santa Coloma de Farners i primer secretari de l'agrupació".