Els Mossos d'Esquadra han detingut un camioner begut que conduïa fent ziga-zagues per l'autopista AP-7. L'home, un romanès de 31 anys, portava una quantitat tan gran d'alcohol a dins el cos que, quan li van fer la prova d'alcoholèmia, va superar fins a set vegades el límit permès. Els mossos el van aturar entre Figueres i la Jonquera, després de rebre la trucada de diversos conductors i de comprovar ells mateixos, des del cotxe patrulla estant, com el tràiler anava constantment d'un carril a l'altre de l'autopista. D'altra banda, en una altra actuació a la Jonquera (Alt Empordà), els mossos van detenir un jove francès que va provocar un accident i que conduïa triplicant la taxa d'alcohol permesa.

La detenció del conductor romanès va tenir lloc aquest passat dissabte a la nit. Cap a dos quarts de dotze, diversos conductors que circulaven per l'AP-7 van trucar als Mossos d'Esquadra per alertant-los que una camió circulava fent ziga-zagues per l'autopista. El tràiler anava en sentit nord, direcció cap a la frontera, i constantment passava del carril dret al central de la calçada.

Els Mossos d'Esquadra van localitzar el tràiler al quilòmetre 16 de l'AP-7 i, des del cotxe patrulla, van comprovar que anava fent cops de volant constants. Quan van aturar el camió i en van identificar el conductor, un romanès de 31 anys sense domicili conegut, els agents van veure com l'home presentava símptomes evidents d'anar begut.

En fer-li la prova d'alcoholèmia, el resultat no va deixar cap lloc per al dubte. L'home havia agafat el volant amb una taxa d'1,07 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. Això, en el seu cas, equivalia a sobrepassar fins a set vegades el límit màxim permès (que amb els camioners es troba als 0,15 mg/l).

Per tot plegat, els agents van detenir el romanès per un delicte contra la seguretat del trànsit i van immobilitzar-li el tràiler. El camioner va passar l'endemà diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que el va deixar en llibertat.

Encalç a la Jonquera

D'altra banda, els mossos també van detenir diumenge un jove francès que va agafar el volant begut i va provocar un accident a la Jonquera. El noi, que té 30 anys i viu a Laroque-des-Alberes va xocar per darrere amb un altre cotxe al quilòmetre 774,5 de l'N-II, dins el terme municipal d'aquest poble de l'Alt Empordà.

Sortosament, cap ocupant dels dos cotxes va resultar ferit. Quan els mossos van arribar a lloc per l'atestat, però, van veure com el jove francès presentava símptomes evidents d'haver agafat el volant borratxo. Per això, li van fer la prova d'alcoholèmia, que va donar 0,92 mg/l, triplicant amb escreix el límit màxim permès (que en aquest cas era de 0,25 mg/l).

La patrulla va detenir el jove francès per un delicte contra la seguretat viària. Aquest dilluns, el noi va passar a disposició judicial a Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge també el va deixar en llibertat.