La vintena edició del Firatast de Girona es va clausurar ahir amb una assistència similar a la registrada durant els darrers anys. En concret, al voltant d'unes 15.000 persones han visitat l'esdeveniment culinari des del passat 9 d'octubre i fins ahir, una xifra lleugerament inferior a la del 2013, quan la concurrència es va enfilar fins a les 17.000 persones. "El nombre de visitants s'ha mantingut bastant igual, però en relació a l'edició anterior potser n'hi ha hagut menys perquè fa un any la festa del Pilar era dissabte i això suposava un dia festiu més", va explicar ahir el director d'Incatis -l'empresa organitzadora de l'esdeveniment-, Josep Maria Matamala.

Que el nombre d'assistents hagi viscut una lleugera disminució ha suposat, de retruc, una variació pel que fa al nombre de tiquets venuts: dels 130.000 que es van despatxar durant l'edició del 2013 s'ha passat als 115.000 d'aquest any.

D'altra banda, el responsable també va valorar de forma positiva que enguany el Firatast hagi compartit protagonisme amb el saló tèxtil Interquilt, una fira també organitzada per Incatis: "S'han complementat i la prova ha anat molt bé, ha superat el que teníem previst". Els resultats han esdevingut tan favorables que, de fet, el propi director va indicar que de cara a l'any vinent aquesta cita dual al Palau de Fires de Girona possiblement es tornarà a repetir. La Fira Interquilt, que inclou les últimes novetats en patchwork, scrapbook i oci creatiu, ha rebut en aquesta segona edició del 2014 (també es va celebrar el passat mes de maig) prop de 6.000 visitants.

Des de Tarragona i Lleida

Pel que fa a la procedència dels assistents, Josep Maria Matamala va destacar que en aquesta edició s'ha notat un increment de persones arribades des de Tarragona i Lleida, que s'han sumat a les habituals visites provinents de les comarques barcelonines i del sud de França. "L'Interquilt ha portat gent nova", va assenyalar el director d'Incatis, que també es va congratular de la iniciativa solidària a càrrec d'alguns restaurants gironins amb estrella Mi?chelin. Aquests, cediran la recaptació de les seves degustacions a l'associació local "Restaurants del Cor", entitat que treballa perquè cap infant es quedi sense un àpat diari.