17 de octubre de 2014
17.10.2014
Diari de Girona

Instituts d'Arbúcies, Girona i Figueres tanquen un conveni amb l'empresa Roberlo

La companyia de Riudellots col·labora amb cicles formatius relacionats amb automoció i carrosseria

17.10.2014 | 00:00
L'ampliació del conveni es va presentar ahir a la Generalitat.

Els instituts Montilivi (Girona), Montsoriu (Arbúcies) i Narcís Monturiol (Figueres) es troben entre els 9 centres de FP de Catalunya amb els quals col·labora l'empresa Roberlo, de Riudellots de la Selva. Els estudiants dels cicles formatius de grau mitjà de Carrosseria, de Manteniment electromecànic -construcció i manteniment d'autocars- i el de grau superior d'Automoció són els beneficiats per aquest conveni, que l'empresa i el Departament d'Ensenyament han ampliat.
De moment, l'acord té vigència fins al 31 d'agost de 2019 i la seva finalitat és impulsar la formació professional inicial en l'àmbit de la pintura, acostar l'oferta formativa a les necessitats del sector i facilitar la inserció professional dels joves.

Formació, material i espais
L'aportació de Roberlo SA als instituts consisteix en el programari de formulació i documentació tècnica del mètode de reparació de repintat de vehicles, facilitant-los materials fungibles, digitals i específics provinents de la pròpia empresa -que es dedica a la fabricació i la distribució de pintura i els seus derivats-. Aquests elements s'utilitzaran en activitats d'ensenyament i aprenentatge dels centres, que es complementaran amb cursos formatius i assessorament tècnic al professorat sobre l'ús dels equipaments i materials.
Per la seva banda, el Departament d'Ensenyament facilitarà a l'empresa Roberlo S.A. l'ús dels espais i les instal·lacions dels instituts perquè hi facin presentacions de productes, xerrades, conferències, actes relacionats amb la professió, jornades tècniques, concursos o Catskills, per exemple.
Una comissió de seguiment del conveni promourà l'emprenedoria a la formació professional i la transferència tecnològica i de coneixement amb els instituts. L'objectiu de tot plegat és desenvolupar treballs tècnics i elaborar projectes innovadors, amb la possibilitat que l'empresa els pugui utilitzar després.
El conseller delegat de l'empresa, Jaume Juher, va explicar la trajectòria de l'empresa i va valorar el conveni com un èxit de col·laboració. També va assegurar que per Roberlo és fonamental invertir en el desenvolupament professional i la formació. El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Albert Bayot, va agrair l'esforç dels professorat dels centres i de l'empresa, tot ressaltant que la Conselleria aposta per impulsar la FP per adequar-la al món real en un doble sentit: la formació dels alumnes i les repercussions en l'economia productiva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit