A partir de dilluns vinent, els exàmens de conduir teòrics es faran des de l'ordinador i lluny queden el llapis o el bolígraf en mà per fer aquestes proves a la seu de Montjuïc on fins ara es feien en paper. A partir d'ara les proves es realitzaran a la seu de la Prefectura de Trànsit a la ciutat de Girona i des d'unes pantalles tàctils per on passaran cada dia 140 persones que s'examinaran dels diferents permisos per conduir vehicles.

La cap provincial de Trànsit a Girona, Marta Solano, va assegurar que amb la implantació de les noves tecnologies es fa "un pas important perquè donem una imatge més moderna i adaptada als nous temps". Durant la presentació del nou model d'examen, el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, també va destacar aquesta modernització que posa punt i final al paper a les aules de la DGT (Dirección General de Tráfico).

A la seu de la Prefectura Provincial de Trànsit, que es troba a l'avinguda Jaume I de Girona, hi haurà 28 ordinadors disponibles a partir de dilluns per alumnes de les autoescoles de la província. I com va recrodar Solano, cadascun dels alumnes farà la seva prova de forma senzilla i depenent de cada permís tindrà més o menys estona per fer-ho, segons el nombre de preguntes.

Per exemple, en el cas d'un permís de categoria B -per conduir un turisme- el temps que s'assignarà és de 30 minuts. L'ordre de les preguntes és un tema que es gestionarà el mateix alumne i podrà revisar la prova les vegades que vulgui, va recordar la cap provincial de Trànsit a Girona.

Pel que fa als resultats de les proves, aquestes de moment estaran disponibles l'endemà de l'examen. Es podran consultar al web de la DGT en un enllaç, en què caldrà introduir les dades personals.

La nova implantació dels ordinadors a la realització dels exàmens teòrics suposarà que les autoescoles, que ja fa anys que utilitzen els ordinadors, també disposin de proves d'autoavaluació de mostra a les seves aules a partir dels exàmens que es faran a Trànsit.

La posada en marxa d'aquest sistema informàtic a Girona suposa culminar la implantació a tot Catalunya i la modernització, per tant, de les aules on es fan els exàmens teòrics.