Més gent que mai, unes 1.200 persones, van assistir divendres al vespre al Tradicional Ball de Bruixes de Viladrau, que com cada any se celebra la vigília de Tots Sants en aquest poble del Montseny.

El canvi d'ubicació, el temps suau i algunes novetats en l'espectacle van donar brillantor i van portar molt públic a presenciar el ball, una representació teatral que recrea els judicis de bruixes que van tenir lloc al poble entre 1618 i 1622.

El Ball de Bruixes és un dels actes més tradicionals del calendari festiu de Viladrau. L'espectacle, protagonitzat per un grup de bruixes i altres personatges, aquest any va estrenar una part del vestuari i alguns canvis en les coreografies, textos i també en la il·luminació. Igualment, el trasllat a un nou espai, fora de la plaça Major i en un entorn més obert i natural, va facilitar la visió i va donar més espectacularitat a l'espectacle.

El nombrós públic va omplir les graderies que es munten especialment per a l'acte i els espais adjacents, i l'organització calcula que van ser unes 1.200 les persones que hi van assistir.

Segons la tradició, la nit de Tots Sants de 1617, fa prop de 400 anys, ja es va celebrar una junta de bruixes a Sant Segimon, al terme de Viladrau. Poc després, va tenir lloc un dels episodis més tràgics de la història del poble: la persecució i ajusticiament de dones viladrauenques acusades de bruixeria, entre 1618 i 1622. El Ball de Bruixes se celebra en record d'aquests fets.