CCOO avui suma el desè dia de concentració davant la seu del Departament d'Ensenyament a Barcelona per exigir a la Conselleria que enceti una negociació real sobre els problemes que afecten el col·lectiu docent, ja que denuncien que les meses de negociació han perdut aquesta funció. La secretària general del Sindicat d'Educació de CCOO a Girona, Almudena González, va assegurar ahir que la protesta es mantindrà de manera indefinida "fins que atenguin les nostres peticions".

Implicació gironina

González va remarcar que la primera exigència de CCOO és que les substitucions es cobreixin des del primer dia de la baixa i que els substituts cobrin el 100% del sou, i no el 85% actual. La responsable del sindicat d'Educació a Girona va denunciar que aquesta mesura d'estalvi -sobre la qual demanen xifres que no els donen, va apuntar la sindicalista- "afecta la resta de companys dels centres".

Les concentracions van començar el 23 d'octubre i, des de llavors, delegats de CCOO reparteixen fulletons informatius davant les portes del Departament entre les 8 del matí i la 1 del migdia. El sindicat ha previst que, cada dia i de manera rotativa, dos dels seus delegats territorials mantinguin la concentració de manera indefinida. De moment, l'acció ja fa deu dies que dura i els representants gironins compliran amb el seu torn si la protesta s'allarga, cosa que passarà si no reben una resposta clara d'Ensenyament -tal com va explicar Almudena González-.

La recuperació del poder adquisitiu perdut des de 2010, de drets socials i de la paga de 2012, l'establiment de terminis per recuperar les de 2013 i 2013 o la reducció del nombre d'alumnes per aula són altres de les peticions.