El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat Jindrich Cermak, l'home que va escanyar una dona de 77 anys amb una corda i va ocultar el cadàver embolicat amb una catifa en un bosc de Llagostera el juny del 2011. Per unanimitat, els nou membres del jurat consideren que ha quedat provat que l'acusat va actuar de forma "sobtada i inesperada" quan va atacar la víctima per l'esquena, aprofitant-se de la confiança que li tenia perquè feia anys que eren amics. Fiscal i defensa mantenen la petició de 10 anys de presó perquè li apliquen un atenuant molt qualificat de confessió tenint en compte que Cermak va confessar el crim espontàniament quan els Mossos d'Esquadra li prenien declaració com a testimoni.

Sense cap escletxa de dubte, el jurat popular ha declarat provat que el 20 de juny del 2011 Jindrich Cermak va portar la víctima amb una furgoneta fins a una zona boscosa de Llagostera i, un cop allà i mentre l'anciana estava asseguda al seient del copilot, va agafar una corda del maleter, se li va apropar per l'esquena i la va estrangular fins a la mort.

El jurat popular s'ha basat, sobretot, en la confessió del mateix acusat que es va autoinculpar l'any 2012 mentre els Mossos d'Esquadra li prenien declaració com a testimoni per ser amic de la víctima. A més, en el veredicte també recullen que l'assassí va aportar detalls de com la va matar i com es va desfer del cadàver que només podia conèixer l'autor del crim perquè el cas es trobava sota secret de sumari.

El veredicte ressalta que el processat va actuar de forma "sobtada i inesperada" quan va assassinar la dona de 77 anys i veïna de Platja d'Aro a traïció, aprofitant-se de la confiança que li tenia, atacant-la per l'esquena i en un espai tan reduït com és un vehicle. El jurat conclou que la víctima no va tenir possibilitat de defensar-se.

Després de matar-la, Cermak va embolicar el cos en una catifa que també duia a la furgoneta i va ocultar el cadàver en una riera seca que hi havia al bosc. El jurat popular també ha apuntat que l'acusat coneixia perfectament la zona, perquè estava a escassos 20 metres d'un campament il·legal on havia viscut durant un temps i on tant la Policia Local de Llagostera com els Mossos d'Esquadra l'havien identificat. No va ser fins cinc mesos després de l'assassinat que uns boletaires van trobar les restes òssies de la víctima.

Durant la seva declaració davant el tribunal popular, Cermak va exposar que havia matat la víctima perquè havia insultat la seva mare dient que era una "puta de 30 euros".

En base al veredicte, el fiscal Víctor Pillado i l'advocat de la defensa Samuel Garcia-Quintas han mantingut la petició de 10 anys de presó per un delicte d'assassinat amb un atenuant molt qualificat de confessió perquè consideren que l'autoinculpació va ser essencial per esclarir el crim. El cas, que s'ha jutjat des de dilluns a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.