07 de novembre de 2014
07.11.2014

El 70% dels pacients amb demència tenen factors de risc cardiovascular

Uns 200 experts es reuneixen a Salt per tractar la prevenció primària de la malaltia d'Alzheimer

10.11.2014 | 07:15

Segons dades del Registre de Demències de la Regió Sanitària de Girona, de les 5.031 persones ?diag?nosticades amb demència en el període 2007-2013, el 70% presenten algun factor de risc cardiovascular com ara hipertensió, diabetis o displàsia.
El factor de risc més prevalent és la hipertensió, que és present en el 57,2% del pacients. Les demències vinculades a alteracions vasculars representen el 19,6% del total de pacients amb demència.
De total de casos diagnosticats, només el 6,5% eren persones menors de 65 anys.
Per tractar el control dels factors de risc en la demència i la prevenció primària de l'Alzheimer, entre d'altres qüestions, Salt reu?neix avui uns 200 experts en diferents especialitats mèdiques. Serà a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, en el marc del V Curs de Psicogeriatria, organitzat per la Unitat de Valoració de la Memòria i les Demències i el Servei de Psicogeriatria de l'Institut d'Assistència Sanitària.
La jornada, que serà inaugurada pel gerent del CatSalut a Girona, Josep Trias, i el president de l'Institut d'Assistència Sanitària, Joan Profitós, està centrada la prevenció primària de la malaltia d'Alzheimer i tractarà la contribució del control dels factors de risc en la demència -per exemple, la prevenció de la diabetis i la seva relació amb l'Alzheimer- i els nous conceptes sobre la malaltia.
A més, també es debatrà sobre com mantenir el cervell actiu gràcies a elements clau com l'activitat física i mental o la dieta mediterrània.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema