08 de novembre de 2014
08.11.2014

Els voluntaris preparen els locals gironins que demà acolliran la votació del 9-N

Els centres reben les urnes, les butlletes i els sobres, mentre que l'ANC demana presència ciutadana per obrir les meses

08.11.2014 | 00:00
Els voluntaris preparen els locals gironins que demà acolliran la votació del 9-N

l'institut santiago sobrequés de Girona va ser ahir un dels primers locals de la demarcació que va obrir les caixes amb el material del procés participatiu del 9 de novembre.Alguns dels voluntaris d'aquest centre educatiu es van reunir a la tarda per adequar les classes com a meses, així que van haver de moure taules i cadires per deixar-ho tot enllestit per demà.Els paquets que van arribar als diferents espais de votació inclouen les urnes blanques de cartró (que estan plegades i s'han de muntar), les butlletes amb la doble pregunta i els sobres per posar a dins les paperetes.

El compte enrere del procés participatiu del 9 de novembre arriba a les hores finals. És per això que els voluntaris d'aquesta votació s'han posat en marxa per preparar els locals amb les urnes, les butlletes i els sobres del 9-N. A les comarques gironines, demà hi haurà 231 centres -amb un total de 684 meses- on es podrà votar. Tot i això, aquestes hores prèvies són essencials per tal de garantir que els col·legis del procés participatiu estiguin a punt, demà al matí, per acollir el 9-N.

De moment, els locals van rebre ahir el material necessari per a la votació. Els paquets que s'han fet arribar als diferents centres inclouen les urnes blanques de cartró, que es troben plegades i s'han de muntar. També incorporen les butlletes amb la doble pregunta i els sobres per posar a dins les paperetes. Segons van informar ahir els voluntaris coordinadors de la demarcació de Girona, fins ara no s'ha detectat cap incidència als diferents locals del 9 de novembre.

De fet, entre ahir i avui, els centres gironins han d'enllestir tots els preparatius. En la majoria dels casos, els voluntaris es preveuen ?reu?nir avui per adequar els locals, tot i que hi ha col·legis que ja estan a punt. Per exemple, ahir a la tarda, l'Institut Santiago Sobrequés de Girona va ser un dels primers centres del 9-N que va obrir les caixes del material. Els voluntaris d'aquest local es van trobar per tal d'adequar algunes de les classes de l'Institut Sobrequés com a meses. Així, van haver de moure taules i cadires per preparar l'espai de votació, a més de desempaquetar urnes, butlletes i sobres.

Pel que fa al funcionament dels voluntaris, s'estructuren en diversos càrrecs. D'entrada, hi ha un coordinador comarcal, que és el responsable de controlar tots els centres del 9-N. Tot seguit, hi ha el coordinador de participació del procés, que en una elecció habitual seria representant de l'administració. En el cas dels municipis on només hi ha una única taula, sota la figura del coordinador del procés ja es troben els membres de la mesa. En canvi, les localitats amb més d'una taula tenen un gestor per cada tres meses. Finalment, com a titulars de les meses hi ha un president i dos vocals.

Tot i això, quan realment es posarà tota la maquinària a ple funcionament serà demà. Els voluntaris es reuniran abans de les vuit del matí per constituir les taules i, a aquella mateixa hora, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha sol·licitat la presència ciutadana als locals de votació. Segons va explicar ahir l'ANC en un correu electrònic, els voluntaris no han d'estar sols a l'hora d'obrir les meses perquè, si sorgeix algun problema, comptin amb el suport d'altres persones. Pel que fa a l'horari de votació, els centres del 9-N estaran oberts de nou del matí a vuit del vespre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook