La XV Biennal del pessebre portarà a Banyoles 128 recreacions del naixement de Jesús, elaborades arreu de Catalunya. El programa inclou una exposició de diorames, el 50è Concurs de pessebres de Banyoles i una exposició de figures; totes tres es podran visitar al Monestir de Sant Esteve.

L'Associació de pessebristes de Banyoles i la Federació Catalana de Pessebristes organitzen l'activitat, que es desenvoluparà entre el proper 30 de novembre i el 2 de febrer de 2015. La mostra té la col·laboració de l'Ajuntament, la Generalitat, la Diputació, el Consell del Pla de l'Estany i el Bisbat. El pintor Gonzalo Tabuenca és l'autor del cartell promocional.

La Biennal del pessebre català s'organitza cada dos anys en una ciutat catalana i exhibeix pessebres acabats de fer, triats per la seva qualitat. Per Banyoles se n'han seleccionat 128, 54 dels quals són de la capital del Pla de l'Estany. La representació banyolina inclou 2 obres de 5 pessebristes banyolins ja desapareguts: Salvi Gratacós, Jaume Duran, Albert Tubert, Francesc Casadevall i Josep Roura.