Una vegada més, la Diputació de Girona ha de fer-se càrrecs dels impagaments de la Generalitat als organismes locals. Segons va informar ahir la corporació provincial, pagarà els 5,1 milions d'euros que el Govern català deu als vuit consells comarcals gironins. Es tracta d'uns diners que corresponen a les dues darreres partides del Fons de Cooperació Local (FCL). Per tant, dels anys 2013 i 2014.

La Diputació va assenyalar que amb data 30 de setembre del 2014, el deute de la Generalitat -sobre el FCL- és de 5.143.547 euros. Més de la meitat dels diners pendents són d'enguany, mentre que només un milió i escaig correspon al 2013. La corporació provincial va destacar que l'actuació forma part d'un pla extraordinari d'assistència financera que la Generalitat i les quatre diputacions catalanes han acordat per fer front als deutes del Govern. Així, el pla pretén garantir que els consells comarcals resolguin problemes de liquiditat.

Pel que fa al compromís de retornar el pagament assumit per la Diputació, la Generalitat va explicar que el retorn es farà efectiu en tres pagaments -que es preveuen per als mesos de maig, juny i juliol del pròxim any 2015-. L'actuació es va aprovar al ple de dimarts, amb el suport de CiU i ERC.