Uns brètols van calar foc ahir al matí en una de les seus de la La Caixa, situada a la cèntrica carretera de Barcelona de Girona.

Els fets es van produir de bon matí, pels volts de les nou, quan uns ciutadans que passaven per davant van veure les flames i el fum i van avisar els serveis d'emergència i la Policia Municipal de Girona.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diversos efectius dels Mossos d'Esquadra i una dotació dels Bombers de la Generalitat. Segons sembla, el foc es va iniciar als cartrons d'un indigent que hi havia a dins del caixer.

Tot apuntaria al fet que es tracta d'una bretolada perquè alguns testimonis van assegurar que moments abans que tingués lloc l'incendi van veure dos joves que sortien corrents del l'entitat.

La Policia Municipal de Girona es va encarregar de l'incident. Per fortuna, en el moment en què van tenir lloc els fets no hi havia ningú a dins del caixer i les flames només van afectar els cartrons, part d'una paret del recinte i un caixer de la seu.

Un dels efectius de la Policia Municipal de Girona amb l'ajuda d'un extintor es va encarergar d'extingir les flames. Posteriorment, els Bombers de la Generalitat van prosseguir amb la ventilació de l'espai, ja que l'incendi va provocar una gran fumarada que es podia veure des del carrer.

Un cop extingit el foc i ventilat l'espai, els policies estan investigant els fets i busquen els autors de la bretolada.

Alguns testimonis van explicar que possiblement els autors van ser dos nois joves, perquè van veure com sortien rient i corrents del lloc dels fets minuts abans.

L'incident va generar interès i curiositat entre els veïns de la zona, que es van apropar fins a l'entitat bancària de la carretera de Barcelona en veure moviment de policies i bombers. A més, també cridava l'atenció el fum que sortia de l'entitat, que es podia veure des de fora el carrer.

De moment encara no s'ha calculat el valor econòmic dels danys que va provocar l'incident a l'oficina de l'entitat bancària i tampoc si aquestà romandrà tancada al públic.