El Tribunal Suprem ha donat la raó als setze treballadors acomiadats pel Consorci del Trasport Sanitari de Catalunya l'any 2011 i ha considerat que els acomiadaments van ser improcedents perquè l'empresa no ha pogut acreditar les pèrdues que al·legava. Divendres va ratificar les sentències precedents i va tancar la via judicial del conflicte, obligant el CTSC a indemintzar els treballadors amb 45 dies per any treballat i no amb 20, com pretenia acollint-se a l'article de la reforma laboral que permet fer acomiadaments objectius davant una previsió de pèrdues econòmiques.

Els treballadors acomiadats van emetre ahir un comunicat felicitant-se per "la finalització d'aquesta llarga i dura travessa" però denunciant el que consideren "pràctiques il·legals". El comunicat, signat per la "primera fornada d'acomiadats de setembre de 2011", recorda que a mitjans d'aquell any el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya va anunciar la seva intenció d'acomiadar quaranta persones al·legant retallades pressupostàries i denuncia que "en aquests tres anys, han mantingut els seus beneficis intocables i han pogut acomiadar, en un degoteig constant, a les més de 40 persones que tenien intenció d'acomiadar des del principi" en el que consideren "un ERO encobert", segons va explicar un dels signants.

Insten l'administració a impedir que el CSTC gestioni un servei públic -s'ha presentat a un concurs públic-, ja que asseguren que "ha demostrat de manera reiterada la seva falta de responsabilitat social". Es queixen de "les formes despòtiques i quasi mafioses que la direcció de l'empresa ha mantingut durant tot el procés" i afirmen que "ha amenaçat gent, ha incomplert pactes, ha fet testificar calúmnies sobre els acomiadats i ha premiat la mesquinesa", a més de desautoritzar el comitè d'empresa com a interlocutor vàlid dels treballadors.

També lamenten que han quedat "desterrats" del sector perquè a Girona, "si volem treballar al transport sanitari o ho fem amb el CTSC o directament no ho fem" i encoratgen els empleats que encara treballen a l'empresa.