26 de novembre de 2014
26.11.2014

El TS dóna la raó als 16 acomiadats pel Consorci del Transport Sanitari

El Tribunal Suprem considera que els acomiadaments van ser improcedents perquè l'empresa no ha pogut acreditar les pèrdues

26.11.2014 | 08:02
Imatge de la vaga d´ambulàncies de juliol del 2011.

El Tribunal Suprem ha donat la raó als setze treballadors acomiadats pel Consorci del Trasport Sanitari de Catalunya l'any 2011 i ha considerat que els acomiadaments van ser improcedents perquè l'empresa no ha pogut acreditar les pèrdues que al·legava. Divendres va ratificar les sentències precedents i va tancar la via judicial del conflicte, obligant el CTSC a indemintzar els treballadors amb 45 dies per any treballat i no amb 20, com pretenia acollint-se a l'article de la reforma laboral que permet fer acomiadaments objectius davant una previsió de pèrdues econòmiques.

Els treballadors acomiadats van emetre ahir un comunicat felicitant-se per "la finalització d'aquesta llarga i dura travessa" però denunciant el que consideren "pràctiques il·legals". El comunicat, signat per la "primera fornada d'acomiadats de setembre de 2011", recorda que a mitjans d'aquell any el Consorci del Transport Sanitari de Catalunya va anunciar la seva intenció d'acomiadar quaranta persones al·legant retallades pressupostàries i denuncia que "en aquests tres anys, han mantingut els seus beneficis intocables i han pogut acomiadar, en un degoteig constant, a les més de 40 persones que tenien intenció d'acomiadar des del principi" en el que consideren "un ERO encobert", segons va explicar un dels signants.

Insten l'administració a impedir que el CSTC gestioni un servei públic -s'ha presentat a un concurs públic-, ja que asseguren que "ha demostrat de manera reiterada la seva falta de responsabilitat social". Es queixen de "les formes despòtiques i quasi mafioses que la direcció de l'empresa ha mantingut durant tot el procés" i afirmen que "ha amenaçat gent, ha incomplert pactes, ha fet testificar calúmnies sobre els acomiadats i ha premiat la mesquinesa", a més de desautoritzar el comitè d'empresa com a interlocutor vàlid dels treballadors.

També lamenten que han quedat "desterrats" del sector perquè a Girona, "si volem treballar al transport sanitari o ho fem amb el CTSC o directament no ho fem" i encoratgen els empleats que encara treballen a l'empresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema