L'episodi de pluges que ha afectat aquest cap de setmana les comar??ques gironines ha deixat impor?tants cabals als rius i rieres i precipitacions que en alguns casos han superat els 200 litres per metre quadrat. L'Agència Catalana de l'Aigua va regular pantans i rescloses per evitar inundacions i controlar unes crescudes que en alguns moments van desbordar i en d'altres van fer patir pel seu control.

El registre de pluja més elevat el va tenir Cabanes, amb 235 litres per metre quadrat entre dissabte al vespre, la nit de dissabte i diumenge. Registres tancats a les nou del vespre, com tots els que vénen a continuació. A Portbou van arribar a 170 i a Espolla a 124.

També al Ripollès i la Garrotxa hi va haver pluviòmetres plens com els de Molló, que van registrar 194 litres per metre quadrat, o els d'Ulldeter, que en van registrar 153. A Olot van caure 170 litres per metre quadrat, mentre que a Das, a la Cerdanya, 60.

Al centre de la Demarcació, Banyoles va registrar 193 litres per metre quadrat, Girona poc menys de 100 i Fornells de la Selva, 123.

A la Selva i el Baix Empordà els registres van ser similars, amb 115 a Anglès, també a Monells i 65 a Castell d'Aro com a dades més destacades.

Les fortes precipitacions van fer crèixer i molt el cabal dels rius, que van multiplicar els metres cúbics que porten habitualment. El Ter va registrar 500 metres cúbics per segon al seu pas per Ripoll i la Muga 259 al seu pas per Castelló d'Empúries. El Daró va arribar als 221 a La Bisbal i el Fluvià va arribar als 200 metres cúbics per segon a Sant Joan de les Abadesses.

L'alerta del Servei Meteorològic de Calunya per pluges segueix activada i totes les comarques gironines estan amb risc elevat de precipitacions avui. Tot i que el temporal comença a remetre encara són possibles tempestes puntuals. També segueixen vigents els avisos per fortes ratxes de vent i onatge sobretot a la Costa Brava Nord. Les onades poden arribar com ahir als 4 metres d'alçada per la qual cosa es recomana no acostar-se a les esculleres i passejos marítims per evitar perills.