Els equips de rescat han trobat aquest matí a Sadernes (Garrotxa) un cadàver que, tot i que encara no està identificat, tot apunta que és el de la jove de 20 anys que estava desapareguda des que ahir a la tarda va caure a la riera de Llierca al seu pas per Montagut i Oix (Garrotxa).

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el cos ha estat localitzat cap a les 10.00 hores d'aquest matí per un helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris a la riera de Sant Aniol al seu pas per Sadernes.

El cadàver ha estat trobat a l'altura del pont de Sant Valentí, situat aproximadament un quilòmetre aigües avall del punt en el qual la jove va caure al riu.

El cos ha estat rescatat per efectius dels Bombers de la Generalitat, que l'han posat a disposició de la policia judicial perquè procedeixi a la seva identificació, encara que tot apunta que es tracta de la jove desapareguda ahir a la tarda.

La noia, que participava en una excursió amb tres persones més, va caure poc abans de les 14.00 hores d'ahir a la riera de Llierca de Montagut i Oix, que baixava crescuda a causa de les intenses pluges que durant tot el cap de setmana han afectat Catalunya, especialment les comarques de Girona.

En les tasques de rescat de la jove participaven des d'ahir un helicòpter de la Unitat de Mitjans Aeris, al costat d'efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) -subaquàtics i de muntanya-, del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) i del Grup Caní de Recerca (GCR) dels Bombers de la Generalitat, recolzats amb efectius dels Mossos d'Esquadra.

El risc d'inundacions i la crescuda dels rius pel temporal va obligar ja dijous passat a activar la fase d'alerta del pla emergències per inundacions (Inuncat), que desaconsella acostar-se als cursos fluvials o a les zones inundables pròximes a masses d'aigua.

Aquest pla d'emergències segueix avui actiu perquè, encara que ha millorat la situació en la majoria de rius que ahir amenaçaven de desbordar-se, el Ter segueix augmentant el seu cabal per damunt dels nivells de risc, cosa que situa en perill de desbordament els pantans de Sau i de Susqueda.

Segons ha informat Protecció Civil, el riu Ter va molt carregat entre Girona i Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i s'espera que el seu cabal estigui per damunt del nivell de perill gran part del dia, mentre que a la capçalera l'aigua circula ja per sota dels nivells d'alerta.

D'una altra banda, a la riera de La Muga, igual que el riu Ter, està concentrant el punt crític en la seva desembocadura i s'espera que mantingui cabals elevats gran part del dia al seu pas per Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Per contra, està baixant el nivell de l'aigua al riu Onyar de Girona, el Llobregat està recuperant la normalitat i el Tordera està reduint el seu cabal, mentre que el Daró, Besòs, Foix i Francolí ja no suposen cap risc.

Entre dissabte a la nit i les 08.00 hores d'avui, els Bombers de la Generalitat han intervingut en 987 serveis relacionats amb la pluja i el vent: 579 a Girona, 42 a Lleida, 52 a Tarragona, 168 a la regió Metropolitana Nord, 51 a la regió Centre, 79 en la Metropolitana Sud i 16 a les Terres de l'Ebre.

La majoria d'aquests serveis han consistit en la retirada d'arbres i elements estructurals de les vies públiques, encara que també han hagut de treure aigua acumulada en baixos, soterranis i terrasses.