La Policia Municipal d'Olot ha detectat un vehicle al triple de la velocitat permesa a l'avinguda Països Catalans. Es tracta de la principal via d'accés a l'Hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa. En concret el pas del vehicle va marcar 147 quilòmetres hora. Encara n'hi va haver un altre que va passar a 125 quilòmetres per hora. Els dos vehicles van ser localitzats a ple dia. La Policia va fer la detecció a través d'un cartell senyalitzador de velocitats que exposa la velocitat dels vehicles que passen pel seu costat i la marca. Si passen a ­menys de 50 quilòmetres per hora la velocitat queda marcada en verd i si passen de cinquanta queda en vermell.

Ignasi López (cap de la Policia Municipal) ha avisat que hauran de posar el radar de posar multes. «Perquè -ha valorat-, si no algun dia tindrem una desgràcia». L'avinguda Països Catalans ja era un dels llocs, on segons els estudis de mitjanes de velocitat de la Policia, la gent circulava més de pressa. Es tracta d'una recta d'uns 800 metres que connecta la rotonda de la carretera de Sant Joan de les Abadesses amb la de l'hospital. Abans, era una via amb poca circulació tan de vehicles com de vianants. En canvi, des de la posada en servei de l'hospital, tan el trànsit de vehicles com el de persones a les voreres ha augmentat.

Efectes al comerç

L'augment del trànsit a l'Avinguda dels Països Catalans és un dels efectes del canvi de lloc de les atencions médiques d'Olot. L'altra ha estat el de la reducció de les vendes per part dels establiments del centre d'Olot.

Fa uns dies, Jordi Rovira (president de l'Associació de Comerciants d'Olot) va indicar que la baixada havia afectat sobretot els establiments de menjars preparats, els restaurants i els bars. Rovira va expressar la seva confiança en el fet que l'obertura de la nova Plaça Mercat (inaugurada el 28 de novembre) serveixi per reduir l'impacte del canvi d'emplaçament de l’hospital. A la part de l'edifici de l'Hospital Sant Jaume buida, l’Ajuntament preveu posar-hi de segur l’oficina de turisme i les màquines de la illa energètica. La idea és posar-hi serveis de formació i comerços de senyal.