Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 27 de novembre dos joves de 20 i 27 anys, veïns de la Garriga, al Vallès Oriental, com a presumptes autors del robatori aquesta tardor de catorze bicicletes a Ripoll, Campdevànol i Puigcerdà. Un dels arrestats, el més jove, tenia una ordre de detenció pendent per un robatori violent el març a Barcelona, on va sostreure el telèfon mòbil a un menor després d'intimidar-lo amb una navalla.

Els agents van centrar el dispositiu de recerca a les estacions de la línia R3 Vic-Puigcerdà, ja que els pispes es traslladaven en tren i, efectivament, van ser enxampats al matí del passat dia 27 de novembre a l'estació de Ripoll. Un d'ells duia una motxilla amb una cisalla i unes tenalles per tallar ferro.

Davant les evidències i la concordança amb la descripció facilitada pels testimonis, la policia els va detenir com a presumptes autors de les sostraccions. Concretament, als detinguts se'ls inculpa catorze furts de bicicletes comesos aquesta tardor. D'aquests, 8 es van cometre en els municipis de Ripoll i Campdevànol i 6 a la localitat de Puigcerdà. El Jutjat d'Instrucció va decretar presó per al detingut de 20 anys i llibertat amb càrrecs per a l'altre.