Els Departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Economia estudien assumir el deute de 221 milions d'euros que l'empresa concessionària de l'autovia Vic-Ripoll té amb les entitats financeres. Aquesta carretera és un peatge a l'ombra, la concessió del qual la té Cedinsa, la mateixa empresa de la C-31 a Platja d'Aro. El deute amb els bancs venç el 31 de desembre per la qual cosa hi ha dues opcions damunt la taula: O es renegocia el deute o la Generalitat l'assumeix. En el primer cas es dispararia el preu que paga el Govern per cada vehicle que passa per la carretera.

Segons publica Expansión l'opció que té més possibilitats segons fonts coneixedores de les negociacions és que el Govern assumeixi el deute. Això és així perquè el cost de rescatar l'autovia és similar al que hauria de pagar la Generalitat en cas que l'empresa renegociï els crèdits.

L'autovia C-17 es va obrir entre 2008 i 2011 en dos trams. La previsió inicial era que hi passessin 35.000 vehicles diaris però només n'hi passen entre 20.000 i 25.000 degut a la baixada de la mobilitat per motius laborals provocada per la situació econòmica. Per tant la Generalitat paga menys del previst inicialment. Cedinsa està participada en un 34% per FCC i en un 22% per Compsa Empte, Copisa i Copcisa. El crèdit amb els bancs es va demanar el 13 d'octubre del 2009.

Per una altra part, els alcaldes de Borredà, Sant Jaume de Frontanyà i les Llosses van enviar una petició formal al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, exigint la prohibició del pas de vehicles de gran tonatge per la C-26, la carretera que comunica Berga amb Ripoll.

La carretera C-26 comunica Berga amb Ripoll i és l'única via d'accés als municipis berguedans de Vilada, Borredà, Sant Jaume de Frontanyà i les Llosses, al Ripollès. Es tracta d'una carretera d'ús quotidià, estreta i amb molts revolts. Fonts del Departament de Territori van confirmar que han rebut la petició de l'alcalde de Borredà, Joan Roma, de posar remei a la continuada accidentalitat que hi ha a la C-26 i prohibir el pas de camions de gran tonatge. El Departament ha afirmat que ho estudiarà.