L´exalcalde de Sabadell Manuel Bustos hauria ordenat la compra de 70 rellotges de gamma alta per obsequiar diversos càrrecs electes a càrrec dels fons de la Federació Catalana de Municipis. Segons la Fiscalia Anticorrupció es van desviar 17.000 euros per a aquesta finalitat des d'una partida destinada a seminaris i formació de l´entitat municipalista.

Segons publica Economia Digital, Anticorrupció ha trobat dues transferències bancàries des de la FMC a una joieria del Portal de l´Àngel de Barcelona. La primera, de l´u de juliol de 2011, va ser de 3.645 euros i la segona, del 18 del mateix mes, de 13.860. La investigació ha determinat que eren pagaments per rellotges de la marca Calvin Klein valorats en 200 euros la unitat.

Amb aquesta nova revelació el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo ha demanat imputar Manuel Bustos per un nou delicte de malversació de fons públics. Una acusació que també va dirigida al secretari de l´entitat Adolfo Moreno Sansano, de qui demana que se li prengui declaració en qualitat d´imputat de forma immediata.

Per altra banda el jutge del cas ha demanat que s´identifiquin les 66 persones receptores d´aquests rellotges per estudiar si se'ls imputa o no, ja que també podien haver comès un delicte de malversació de fons públics. En una mateixa línia ha sol·licitat al jutjat que es determini qui són les persones responsables de l´àrea de formació i seminaris des d´on s´haurien desviat els fons per comprar rellotges. I també els podria imputar per un delicte de malversació de fons públics. El fiscal anticorrupció recorda en el seu informe que la pràctica totalitat dels ingressos de la FMC procedeix de les administracions públiques que paguen les quotes per ser membres de l´entitat.