Una veïna de 72 anys de Ripoll va morir quan intentava agafar aigua de la banyera per apagar un incendi que s'havia declarat a casa seva. Tot apunta que va perdre la vida per una intoxicació per inhalació de fum. Els Mossos d'Esquadra investiguen el succés però la principal hipòtesi és que l'origen de les flames sigui elèctric.

L'incendi es va declarar a mig matí en una casa adossada del carrer Mare de Deú del Catllar, al barri de les Cases Barates conegut com a Grup Santa Maria. Els efectius d'emergències van rebre l'alerta quan passaven deu minuts de les dotze. Els Bombers van entrar al domicili i a la segona planta de la casa van trobar la dona morta al bany. La principal hipòtesi és que va perdre la vida mentre intentava agafar aigua per apagar les flames i que a causa de la gran presència de fum, va patir una intoxicació. L'autòpsia que se li practirà avui a l'Institut de Medicina Legal de Girona aclarirà les causes.

L'incendi només va afectar una de les habitacions de la casa, que es troba al número 18 del carrer Mare de Déu del Catllar. Va cremar un llit i també un aparell de televisió molt proper. El que va dificultar les tasques dels Bombers és el fum que s'havia escampat arreu de la casa. Les tasques dels efectius d'extinció d'incendis van consistir a ventilar la casa i remullar el llit cremat ja que les flames ja estaven extingides. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ripoll -equipament policial que es troba aprop de la vivenda- van fer-se càrrec del cos de la víctima.

La dona que va perdre la vida en l'incendi és Maria del Pilar Martínez Lara i tenia 82 anys. Era una veïna de Ripoll de tota la vida, vivia sola i tenia un fill i una filla. No era una dona coneguda per cap activitat concreta al poble però darrerament la coneixien per ser l'àvia de la pubilleta de Ripoll, que va ser investida en el càrrec el passat Onze de setembre.

Pel que fa a l'origen del foc, els Mossos d'Esquadra de Ripoll estan investigant què va causar l'incendi mortal. Tot indica que va ser per una causa elèctrica. Un possible curtcircuit al televisor podria haver provocat l'inici de les flames.

Foc a cuines d'Olot i Fontcoberta

Els Bombers també van haver d'actuar ahir en dos incendis d'habitatge més a la província de Girona. Quan passaven vuit minuts de les dues del migdia van anar apagar un foc en un pis al carrer Pau de Fontcoberta. El foc va afectar la cuina del pis concretament una paella i l'extractor. Malgrat el succés, no es van haver de lamentar ferits. A Olot, se'n va declarar un altre a quarts de vuit del vespre al carrer Sant Miquel. S'hi van desplaçar quatre dotacions i en poc menys de 20 minuts van tenir l'incendi apagat. Les flames novament van afectar la cuina. Un home va rebre assistència al lloc i després va ser traslladat a l'hospital d'Olot per possible intoxicació.