La calma criminalística a les comarques de Girona no ha durat ni un mes. Un doble homicidi en un mas de Bordils per un afer de drogues va endolar la nit de dimarts. Dos cadàvers tirotejats a l'esquena i el crani van aparèixer embolcallats amb mantes i plàstics a l'interior d'un furgoneta embarrancada enmig del fang a tocar el riu Ter. Els Mossos d'Esquadra van rebre una trucada informant dels trets i van acabar detenint els inquilins del Mas Pibernat -Manolo Pérez López, de 47 anys i veí de Bordils i Juan Molina Torres, de 64 anys i veí de Salt.

La identitat dels finats està per determinar però es tracta de dos homes de nacionalitat espanyola, de 25 i 40 anys, i veïns dels barris de Vila-roja i de la Font de la Pólvora de Girona, membres d'una mateixa família.

El crim es va descobrir després que un home truqués a emergènices des d'una cabina telefònica ubicada al costat del bar Plata de Bordils. Es va identificar com Antonio i va assegurar haver sentit almenys cinc trets i veure fugir una furgoneta blanca. Els investigadors sospiten que es tractaria del tercer home que anava amb les víctimes en els moments dels fets i estaria esperant-los fora del mas del barri de Rissec.

Arran d'aquest avís, els Mossos van muntar un dispositiu que va permetre localitzar la furgoneta amb els cadàvers, en una zona de pollancres a tocar del riu Ter que era a dos quilòmetres del mas. La identificació del vehicle, que portava retolat Reformas Pérez Larva -una empresa de Salt que fa anys està tancada- els va permetre descobrir-ne el propietari i d'aquesta manera acotar les sospites sobre qui podria ser l'autor del crim. Els agents d'investigació van concloure que havien de ser els inquilins del Mas Pibernat.

La detenció dels dos homes es va produir al voltant de quarts de sis del matí al mas i les declaracions que van oferir a comissaria indicarien que el crim tenia a veure amb un afer de tràfic de drogues. Concretament, Manolo Pérez va confessar que es va produir mentre tractava d'evitar que uns lladres armats amb una retallada li robessin.

Pérez va admetre que part de la vivenda la dedicava al cultiu de marihuana -es van localitzar més de mig miler de plantes- i que a principis d'estiu li havien robat una plantació, per això ara estava més alerta i la nit de dilluns havia carregat la seva escopeta de caça en sentir els gossos bordar.

Quan va obrir la porta d'entrada per veure si hi havia algú a l'exterior de la masia s'hi va trobar una de les víctimes encanonant-lo amb una retallada i va començar a forcejar-hi. En el transcurs d'aquesta baralla s'haurien produït dos trets: un que no va afectar ningú i un segon que va matar el presumpte lladre.

En aquell moment, l'altra víctima va emprendre la fugida però Pérez hauria explicat a la policia que va perdre el cap tement per la seva vida i va dispar-li dos trets per l'esquena. Després es va apropar al cos i el va rematar d'un tercer tret al cap.

A partir d'aquí és quan també intervé en el crim -com a encobridor- Juan Molina Torres, que feia dues setmanes que havia sortit de la presó i no tenia cap altre lloc on anar. Ambdós homes van decidir desfer-se dels cadàver i els van embolicar amb mantes i plàstics, els van carregar a la furgoneta i van intentar acostar-se fins al riu per llençar-los. No obstant, en quedar el vehicle embarrancat i tement que potser hi havia més persones que els volien robar van tornar a casa ja que havien vist un cotxe vermell fugir del mas.

La policia sospita que el conductor d'aquest vehicle podria ser qui va donar la veu d'alarma perquè va facilitar dades molt precises de la vivenda -color de la façana, color de la furgoneta i cinc trets- que els veïns propers no van poder donar.

Els primers agents a arribar al domicili anaven de paisà i van haver de demostrar als presumptes homicides que realment eren policies i no amics de les víctimes que es volien venjar pel crim.