El revisor fa parar el comboi i avisa els Mossos mentre el passatger marxa sense abonar el bitllet Una situació aparentment simple va provocar una gran molèstia als viatgers d'un tren Mitjana Distància. El comboi, que el dimecres va sortir a tres quarts de sis de la tarda de Barcelona Sants, havia d'arribar a Portbou uns minuts abans de les vuit del vespre. Ara bé, a les vuit del vespre, el tren encara estava aturat a l'estació de Flaçà.

L'enrenou va començar quan un viatger del comboi es va negar a pagar el bitllet que li corresponia. El revisor va demanar que s'identifiqués i davant la negativa del passatger a fer-ho, va avisar els Mossos d'Esquadra. Tot això es va produir quan el tren estava estacionat a la instal·lació de Flaçà, on es va aturar -tal com s'estableix per horari- uns minuts després d'un quart de vuit del vespre. Mentre els Mossos no feien acte de presència a Flaçà, el viatger va optar per abandonar el comboi i marxar de l'estació.

Així, durant aquesta interrupció, el Mitjana Distància va estar retingut durant 50 minuts, perquè el tren no va tornar a arrencar fins que passaven nou minuts de les vuit del vespre. Per la seva banda, fonts dels Mossos d´Esquadra destaquen que es va anar a fer una actuació a petició del personal de Renfe i vist que un dels passatgers no volia pagar el bitllet. Un tipus de feina que malauradament es repeteix sovint quan hi ha persones que es posen violentes amb els treballadors perquè no volen pagar. La situació de dimecres no va desembocar en agressió però aquest febrer dos joves sense bitllet van agredir un revisor a Maçanet de la Selva.