La primera gironina de l'any es diu Alba i va néixer passats dos quarts de quatre del matí a l'Hospital Doctor Josep Trueta de Girona. Tot i que havien previst un Cap d'Any "tranquil" davant la imminència del naixement del seu segon fill, en Josep i la Sílvia, els pares de l'Alba, van haver de deixar el raïm a taula i sortir corrents de la Bisbal d'Empordà, on viuen, cap a l'Hospital Trueta davant les primeres contraccions. Finalment, la nena va nèixer a les 3.36 de la matinada per cesària com ja estava previst, ja que venia de natges i sense haver de passar per la incubadora. "L'esperàvem per d'aquí a 15 dies i malgrat que ho teníem tot a punt, al final hem hagut de córrer", explicava ahir el pare. Tant l'Alba com la seva mare estan "perfectament".

En Josep i la Sílvia no s'esperaven que la seva filla, l'Alba, fos la primera gironina de l'any. Encara que sabien que naixeria per cesària, el part estava previst per a mitjans de gener i en cap cas van pensar que haurien de córrer l'última nit de l'any mentre esperaven que sonessin les campanades.

Tot i les presses, els pares de la nena, que té un germà de quatre anys, ja ho tenien tot a punt i davant les primeres contraccions i després de trencar aigües van sortir corrents als volts de quarts d'una cap a l'hospital Josep Trueta de Girona. Abans però, encara van tenir temps de deixar el germà de l'Alba, que ja dormia, amb els avis, que com ells també viuen a la Bisbal.

Molt cansada i adolorida després de l'operació però atenta amb els mitjans de comunicació que es van acostar al Trueta, la Sílvia va explicar que malgrat les presses, no va ser fins els volts de les tres que la van baixar al quiròfan.

Malgrat néixer abans d'hora, la Sílvia i en Josep van destacar que l'Alba té un pes correcte -va pesar 2,880 grams en néixer- i que per això no va ser necessari posar-la a la incubadora.

Noelia, la primera catalana

La Noelia Martí Benet és la primera catalana del 2015 i també el primer nadó de l'Estat. Va néixer a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa quan passaven 32 segons de la mitjanit en un part per cesària després que la mare, la Raquel, trenqués aigües durant la tarda.

Sense haver-se pogut menjar encara el raïm, ahir al matí la Raquel i l'Òscar mostraven satisfets a les càmeres a la seva filla, la primera catalana del 2015, i segon fill de la parella que ja tenen un nen, l'Unai, de quatre anys. La Raquel, de 36 anys i veïna de Roquetes, va explicar que tenia programada una cesària per aquest divendres 2 de gener, però que el dimecres 31 de desembre per la tarda va posar-se de part amb contraccions. Ingressava a l'hospital cap a les cinc de la tarda i la nena naixia quan passaven 32 segons de la mitjanit.

Quan ja estaven a l'habitació el personal mèdic va avisar la parella que la seva filla podia ser la primera catalana de l'any. "Estic molt orgullosa que sigui la primera catalana, que sigui la primera de l'Estat ens ho han dit aquest matí", explicava ahir la Raquel. Ella és mestressa de casa i el seu home, de 38 anys és xofer. Casualment, la mare de la Raquel és infermera de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on ha nascut la Noelia.

Com és habitual, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va visitar ahir al migdia el primer nadó de Catalunya que, com fa dos anys, ha coincidit al Verge de la Cinta de Tortosa, i a més de ser el primer català va ser el primer naixement de l'Estat. La nena, que ha pesat poc més de 2,7 quilos, ha rebut obsequis des del primer dia: peluixos, sabons, bombons, i 2.000 euros en una llibreta de la Caixa.

El conseller va estar acompanyat per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès; el director de serveis territorials de Salut a l'Ebre, Albert Gómez; i el director de l'Hospital Verge de la Cinta, Salvador Pallejà, entre altres directius de l'ICS i del centre sanitari tortosí.

Omar és el nom del primer nadó que va néixer a la demarcació de Barcelona aquest any 2015. És un nen d'origen malià que va sortir quan passaven 29 minuts de la mitjanit de l'1 de gener a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Pesa 2,130 quilos i va néixer de part natural.

El primer nounat de la demarcació de Lleida va arribar unes hores més tard, a les 9.40 del matí. És una nena, es diu Tilda i va pesar 3,620 quilos. La petita va néixer de part natural i, segons van explicar els metges de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, va ser sense complicacions.