Podem, la formació encapçalada per Pablo Iglesias, va donar a conèixer ahir els resultats del procés per escollir la composició interna municipal del partit. De la votació, a la província de Girona s'ha pogut formar el consell ciutadà de Podem a vuit municipis gironins. Es tracta de la capital de demarcació, Blanes, Lloret de Mar, Figueres, Palafrugell, Palamós, Salt i Sils. A la capital de província, Alba García va ser escollida secretària general de la formació. De fet, es dóna la circumstància que García encapçalava "Sí es pot", una de les candidatures alternatives a Iglesias. Així, a la ciutat de Girona s'ha imposat el sector crític de Podem, malgrat que també es tractava d'una llista unitària perquè no hi havia cap altra candidatura.

La secretària general del consell ciutadà del partit a Girona, Alba García, va assegurar en declaracions al Diari de Girona que la seva llista, que ha sortit guanyadora de la votació, compta amb "diferents sensibilitats i la gent més preparada". També va atribuir ahir la baixa participació d'aquest procés -a la capital de província van votar menys de 100 persones-, al fet que a Girona només hi havia una candidatura. Pel que fa a l'horitzó de les eleccions municipals, García va avançar que la intenció de Podem no passa per fer "una sopa de sigles". Així, la secretària general del partit d'Iglesias a Girona va explicar que la formació aposta per "les confluències". "Que la ciutadania participi", va concloure.

García va admetre que Podem ha treballat espais de confluència amb la CUP i el Procés Constituent a la ciutat de Girona. Malgrat tot, va recordar que encara no hi ha cap decisió presa i que es preveu estudiar aquestes possibilitats durant les pròximes setmanes. Amb tot, García va voler reivindicar la feminització a la política. Més enllà del cas de la capital de província gironina, ahir també es va conèixer el resultat de la votació dels altres set municipis de la demarcació que compten amb secretaria general de Podem. Per tant, Blanes, Lloret, Figueres, Palafrugell, Palamós, Salt i Sils també disposen d'un secretari general, que s'encarrega de representar la formació d'Iglesias.

Bertomeu, a Barcelona

Mentrestant, a la capital catalana, el candidat de la llista oficialista "És clar que podem", Marc Bertomeu, va ser escollit secretari general del consell ciutadà de Podem a Barcelona, amb el 59,27% dels vots emesos. A diferència del cas de Girona, Bertomeu va avançar ahir que l'acord entre la seva formació i Guanyem -d'Ada Colau- pot anunciar-se durant aquest mateix mes de gener, tot i que després Podem haurà de ratificar-lo en una votació. Així, va descartar ser candidat a les municipals. A Tarragona es va imposar la llista oficialista "És clar que podem", liderada per Toni Romero, que va recollir un 81,45% dels vots emesos. En canvi, a Lleida va guanyar la candidatura alternativa "Participa", que està liderada per Lluc Capacete.