Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir dimarts en sis incendis provocats per xemeneies arreu de Catalunya, tres dels quals a la província de Girona, i en els quals no s'han produït ferits ni desallotjats. Tres dels focs han tingut lloc a la demarcació de Girona, concretament a la capital gironina, Sant Julià de Ramis i Begur, i la resta a Alpicat (Segrià), a Montblanc i Sant Fruitós de Bages.

A la demarcació de Girona, dues dotacions dels Bombers van treballar en un incendi provocat per una xemeneia a Begur. El foc, l'avís del quals es va rebre a tres quarts de cinc de la tarda, va omplir de fum una casa situada al carrer Bernat Metge. D'altra banda, sis minuts passades les sis, els bombers atendre un altre avís similar al carrer Vora del Ter del municipi de Sant Julià de Ramis. Finalment, poc després de dos quarts de set del vespre, es va dur a terme un altre servei relacionat amb una xemeneia mal apagada, concretament a la plaça Ciutat de Figueres de Girona.

Atès l'elevat nombre de serveis que els Bombers estan duent a terme aquests dies amb les xemeneies van emetre un comunicat recomanant la neteja de les xemeneies, observar que no tingui pèrdues de fum, evitar cremar-hi líquids inflamables per encendre o atiar el foc i fer focs vius sense massa llenya, entre altres. Es tracta de consells senzills que formen part de la campanya de prevenció i sensibilització de seguretat a la llar de la Direcció General de Prevenció, Extenició d'Incendis i Salvaments i que es poden consultar a la seva web.