L'Associació de Càmpings de Girona arrenca avui la seva ruta de promoció internacional que els portarà per les sis fires més importants del sector. La primera parada, i la més forta, és la mostra VakantieJaarbeurs d'Utrecht, a Holanda, on una vintena de càmpings gironins s'exposaran de la mà de l'Agència de Turisme de Catalunya. L'entitat ha decidit innovar i per això mostrarà al públic holandès un showcooking, cuina en directe del territori gironí. A més, durant la fira s'entregaran els prestigiosos premis Best Camping 2015 que lliura l'associació d'automobilistes holandesos ANWB. Posteriorment, l'entitat continuarà el seu recorregut passant per Alemanya i Bèlgica.

L'Associació de Càmpings de Girona ha incrementat aquest any en 57.866 euros la partida dedicada a promoció exterior. En total, hi destinen mig milió d'euros i han creat un pla que posa l'accent en les accions on line focalitzades a atreure més visitants. Aquest augment en el pressupost prové dels ingressos obtinguts amb les accions comercials que han dut a terme, des de la docència a la Facultat de Turisme de la UdG fins als nous productes que han tret al mercat.

Un dels aspectes principals del nou pla de promoció és la ruta internacional de fires que s'han marcat per donar a conèixer encara més els càmpings gironins arreu d'Europa. Avui l'entitat s'exposarà amb un estand conjunt amb l'Agència Catalana de Turisme a la fira VakantieJaarbeurs, a Utrecht, Holanda. Es tracta d'una mostra clau, amb 1.300 expositors i que acostuma a rebre més de 117.000 visitants, entre públic en general i professionals d'aquest àmbit.

Enguany, l'associació ha incorporat els showcookings per mostrar l'amplia riquesa cultural i gastronòmica de les comarques gironines. A la fira també hi participaran càmpings de la Costa Daurada i d'arreu de Catalunya tot i que hi té un pes especial els empresaris gironins. Avui al vespre serà un dels moments clau amb l'entrega dels prestigiosos premis Best Camping 2015 de l'associació d'automobilistes holandesos ANWB. Els mateixos càmpings escollits també es premiaran a la fira CMT de Stuttgart, Alemanya, on l'associació també hi serà present del 17 al 25 de gener. Es tracta d'una de les mostres més importants del sector i en aquest cas, l'entrega dels guardons serà a càrrec de l'associació d'automobilistes ADAC, la més gran del país.

Brussel·les, Essen i Girona

Posteriorment, els càmpings gironins passaran per la fira belga Salon du Vacances de Brussel·les, del 5 al 8 de febrer, i per la Reise Camping d'Essen del 25 de febrer a l'1 de març. Tot seguit continuaran amb la tercera edició de la Fira Girocamping, que es fa a la capital gironina del 6 al 8 de març. També tenen previst participar en l'ANWB Lentedagen de Bussloo, d'Holanda, el 13 i 14 d'abril. L'entitat assistirà a les sis fires mitjançant un estand propi o compartit amb l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

El turisme belga i alemany són dos dels principals clients dels càmpings de les comarques gironines i de Catalunya. Sobretot tenen especial incidència a zona de la badia de Roses, Sant Pere Pescador i Sant Antoni de Calonge. Per això, l'associació aposta per donar-se a conèixer encara més en aquests països. El president de la Federació Catalana de Càmpings i de l'Associació de Càmpings de les comarques gironines, Miquel Gotanegra, assegura que l'entitat gironina és de les agrupacions empresarials més actives de tot Europa i de les que més inverteixen en promoció exterior.

D'altra banda, l'associació ha tirat endavant els darrers mesos una sèrie d'activitats i iniciatives per difondre les comarques gironines entre el seu públic. Han renovat la seva web que està disponible en set idiomes convertint-la en un motor de reserves, ha estrenat la "campingsexperience.com", ha creat un vídeo promocional de la Costa Brava i els Pirineus de Girona i ha preparat l'edició d'una nova guia de butxaca amb les característiques de cada un dels 75 càmpings adherits.