Els cercles de Podem a les comarques gironines ja tenen organitzats tres autobusos per participar en la Marxa del Canvi que se celebrarà a Madrid a finals de mes. La secretària general de Girona, Alba García, va informar ahir que aquesta és la infraestructura inicial, però que en els pròxims dies es podria ampliar si augmenta la demanda fins al dia 20. El preu és de 35 euros per l'anada i la tornada, però l'organització ha previst places gratuïtes per als ciutadans que no ho puguin sufragar.

La denominada "Marxa pel Canvi" que ha convocat el partit pel 31 de gener a Madrid, a la Puerta del Sol és la primera aposta preelectoral de Podem per demostrar la seva força a Espanya després de l'èxit en les eleccions europees. El seu secretari general, Pablo Iglesias, creu que la concentració ha d'esdevenir "l'inici d'un canvi històric i d'un cicle el 2015". El líder de Podem va explicitar que no és un emplaçament casual, i que ha estat triat perquè "ha estat històricament un espai simbòlic del canvi polític a Espanya". Així doncs, el partit vol posar-se al nivell de mobilitzacions com la que es va produir el 14 d'abril de 1931, amb la proclamació de la II República Espanyola, o l'acampada d'indignats del 15-M.

Els militants de Girona van anunciar ahir que "no es tracta d'una marxa de protesta, sinó alegre, de festa" per "recuperar les institucions per les persones". El viatge des de Girona es farà durant tota la nit per arribar a l'inici de la manifestació a les 12 del migdia.

Assemblea a Girona

El cercle de Girona es va reunir ahir en assemblea per presentar els seus dirigents. La formació, va comptar amb més de 50 militants, per donar a conèixer l'organigrama que ha de permetre tirar endavant el partit. A més de la secretaria general que ocupa Alba García, comptaran amb responsable de Propostes i Programa Polític; Sanitat i Educació i Drets Socials; Participació Ciutadana; Feminisme; Ecologia i Medi Ambient. A més, tenen tres àrees de caràcter més intern que són les de Xarxes socials, comunicació i premsa; Finançament, transparència i formació, i també Extensió i canals interns, que tractarà les relacions amb altres cercles.

Per altra banda, les assemblees de Podem a comarques gironines estan immersos en el procés autonòmic per escollir nous dirigents. El 20 de gener es formalitzaran les inscripcions de les candidatures. La campanya electoral es durà a terme entre el 26 de gener i 8 de febrer i les votacions seran en línia del 9 al 13 de febrer.