La nevada va deixar ahir registres destacables per sobre de 700 metres al Ripollès i la Cerdanya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), van destacar registres com els 10 centímetres de Ribes de Freser, els 6 de Planoles o els 3 centímetres de Puigcerdà, Bagà o Gombrèn. La nevada, més feble també va fer acte de presència a les parts més altes del Montseny, com Espinelves. Malgrat aquestes nevades, la circulació viària només es va restringir per a camions a la N-260, a la Collada de Toses, entre Ribes de Freser i Puigcerdà.

Pel que fa al conjunt de Catalunya, la nevada anunciada va arribar no només al Pirineu i Prepirineu, sinó també el Montseny i la serralada prelitoral de Tarragona, sense causarcausat grans afectacions, segons va informar Protecció Civil. El Servei Català de Trànsit (SCT) va explicar que únicament a tres carreteres, a la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, a la BV-4025 de Sant Corneli a Fígols i a la BV-4243 de Castellar del Riu als Rasos de Peguera, era obligatori l'ús de cadenes.

El fred va fer baixar els termòmetres a primera hora del matí i la diferència entre les mínimes si les màximes no va excedir els dos graus durant la major part del dia. Així les màximes es van situar per sota els deus graus a totes les comarques gironines, mentre que les mínimes es van situar al voltant dels sis graus, a excepció de zones del Pirineus, on es van situar entre els 2 graus negatius i el zero.

Al Ripollès, les temperatures mínimes es van situar en els -0,5 graus, mentre les màximes no van superar l'1,5 graus positius. També va ser notable la baixada de temperatures a la Garrotxa, on el termòmetres van deixar els registres màxims en sis graus, mentre les mínimes no van superar els 3,5 graus.

A la ciutat de Girona, les temperatures van ser molt fredes durant tota la jornada i es van situar al voltant dels set graus tant de màximes com de mínimes. Així a Salt es van registrar una mínima de 5 graus i una màxima de 8.

Al Baix Empordà les temperatures màximes van ascendir una mica, però tampoc van superar els deu graus. Les mínimes també es van situar al voltant dels sis graus. En aquests punts, però, va ser on es va recollir més aigua de pluja. Segons les dades de les estacions meteorològiques, Calonge, Palafrugell, Palamós i Calonge van registrar 20 litres per metre quadrat.

Un altre front de fred

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va informar que a partir d'avui al vespre s'espera l'arribada d'un altre front de neu fins dimecres. Les temperatures mínimes lleugerament o moderadament més baixes i les màximes seran lleugerament més altes. Les temperatures mínimes oscil·laran entre -6 i -1 ºC al Pirineu, -4 i 1 ºC al Prepirineu, entre -2 i 3 ºC a la depressió Central i al prelitoral i entre 1 i 6 ºC al litoral. Les temperatures màximes es mouran entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 4 i 9 ºC al Prepirineu i a la depressió Central i entre 8 i 13 ºC a la resta de Catalunya.