L'advocat que ha enfrontat el rei emèrit amb una demanda de paternitat per una suposada aventura amorosa extramatrimonial es juga la inhabilitació professional durant dos anys i una multa de 2.700 euros. El fiscal ha sol·licitat l'obertura de judici oral contra el lletrat Jaume Pararols per un delicte d'obstrucció a la justícia per haver plantat un sicari a l'Audiència Provincial de Girona el dia que aquest havia de ser jutjat amb tres persones més que es van posar d'acord per assassinar a trets un forense de Blanes. Pararols no es va presentar a la vista el 16 de setembre de 2013 al·legant que a la mateixa hora tenia un judici de faltes a la Bisbal d'Empordà.

L'absència de l'advocat va deixar el judici al límit de la suspensió -el seu client estava en situació de presó provisional- però l'assumpció de la defensa del sicari per part d'un altre lletrat vinculat al cas va permetre oficialitzar un avantatjós acord per als quatre implicats en l'assassinat frustrat. El pacte no va servir per evitar que el tribunal sol·licités que s'investigués si Pararols havia comès un delicte d'obstrucció a la justícia en no presentar-se i deixar el seu client indefens.

En el seu escrit de qualificació provisional, el ministeri públic subratlla que l'advocat, "sense motiu justificat va decidir no comparèixer a l'acte de la vista" i considera que l'escrit que Pararols havia presentat a primera hora del matí davant del Servei Comú Processal per excusar-se era insuficient per justificar la inassistència en un judici en què ell defensava un home que s'enfrontava a dotze anys de presó i feia quatre anys que estava internat en un centre penitenciari de forma preventiva.

"Malgrat va tenir la causa en el seu poder en dues ocasions", que el 23 de maig de 2013 va manifestar per escrit que es considerava instruït i que podia consultar la causa en horari d'oficina fins al mateix dia del judici, tres dies abans de la celebració del judici -començava el 16 de setembre de 2013- va comunicar al tribunal que no hi assistiria "fins que li entreguessin la causa degudament fotocopiada".

El cas

Jaume Pararols representava els interessos de Luis María Santos, un sicari que juntament amb Edwin José Cabra, Juan Carlos Hernández i Alicia Pagan es van posar d'acord per assassinar el forense Ernesto Luís González Riscos -marit d'Alicia Pagan- la nit del 8 d'octubre de 2009. El judici no es va celebrar perquè les defenses van pactar amb el fiscal una pena de 8,5 anys per a Pagan i 7,5 anys per a la resta.

L'acusació particular no va poder decidir cap de les condicions del pacte perquè ni tan sols havia presentat un escrit d'acusació.