Sant Gregori i els pobles de la rodalia han estat objecte dels lladres d'habitatges des de finals d'any passat i els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han aconseguit enxampar un dels lladres que va entrar en dos masos del municipi. A més, el detingut ha ingressat a presó després de declarar davant el jutge.

Els agents van detenir l'autor d'almenys dos robatoris en un parell de masos i intentar-ho en un tercer el 15 de gener. Es tracta d'un home de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Girona. Va quedar arrestat com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força a interior de domicili, un d'ells en grau de temptativa.

Tota la investigació arrenca quan el 30 de desembre els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'un robatori en una casa de Sant Gregori. Algú va esbotzar el vidre d'una porta i va accedir dins l'immoble. Una vegada a l'interior va remenar-ho tot i va sostreure diversos aparells electrònics i joies.

Arran dels fets, agents de la Unitat d'Investigació de Girona van iniciar unes indagacions per esbrinar qui havia estat l'autor del robatori. La investigació va permetre identificar el lladre, un noi de 19 anys de Girona, el qual va ser detingut el 15 de gener a la ciutat. Mentre s'instruïen les diligències, els agents van trobar indicis que apuntaven que el detingut podia ser l'autor d'altres dos robatoris perpetrats el 12 de gener a la zona dels Ocells Perduts en dos masos aïllats ubicat entre Germans Sàbat i Sant Medir.

Es dóna el cas que un dels masos el lladre hi va accedir saltant la tanca perimetral i trencant una persiana i un vidre. Va sostreure diversos objectes, documentació, claus i joies. Seguidament, va intentar entrar a dins també d'un mas veí, però tot apunta que va desistir quan es va activar el senyal acústic de l'alarma que tenia l'edifici.

En aquesta zona del Gironès, el 13 de gener també van robar en una casa de Sant Medir i el mateix dia a la nit, en una de Montfullà, on també els lladres van actuar de la mateixa manera que aquest jove detingut. El o els lladres es van emportar objectes de valor i joies de les dues cases. En un dels casos, a Montfullà se'n van emportar un cotxe i poc després el van abandonar a tocar del cementiri.