El conflicte entre l'extreballador i el propietari del restaurant Els Fogons de les Heures d'Esponellà, podria resoldre's en els pròxims dies gràcies a la mediació de l'alcalde de la localitat, Joan Farrés, i el jutge de pau de la localitat. Així ho va relatar el cuiner Josep Maria Bautista, després d'una reunió celebrada ahir amb ambdues parts al jutjat de pau. "L'alcalde i el jutge han parlat amb Jaume Caulas per intentar solucionar el problema laboral i ara ens ofereix agafar 4.500 euros i tancar tot el procés penal o 3.000 euros i la resta a discutir-ho en un judici" assegurava Bautista. Una proposta que el cuiner i la seva parella, Loubna Douhaoui -que van ser acomiadats de manera improcedent per l'empresari el passat 24 d'octubre- van rebutjar al·legant que "és una pressa de pèl". Tot i que en un principi, el matrimoni reclamava a l'empresari 10.336 euros, estava disposat a acceptar-ne 8.000. "El que ens ofereix no cobreix tot el que ens deu (Caulas) i a més, ara també hem de pagar advocats i tornar tot el que ens han deixat els veïns" afirmava l'extreballador.

Ajuda de veïns i ajuntament

El conflicte, originat per l'incompliment del contracte laboral per part de l'empresa, va arribar a un punt crític quan el matrimoni -que ocupa la part superior de l'establiment- es va quedar sense subministrament elèctric després que el propietari deixés de pagar les factures d'Els Fogons de les Heures a la companyia elèctrica.

Des de llavors, Bautista i Douhaoui han rebut grans mostres de suport per part de veïns, clients i del consistori municipal. "Un veí ens va deixar punxar la llum de casa seva a canvi de 30 euros al mes i gràcies a això almenys podem tenir la nevera engegada" deia el cuiner, que agraïa també l'ajuda de les organitzacions socials, els clients i l'Ajuntament local. "El consistori ens va ajudar a pagar les factures de l'ampolla de butà, que és l'únic que tenim per escalfar-nos" remarcava Bautista. En aquest sentit, l'alcalde reconeixia que, des de l'Ajuntament s'havien abonat aquestes factures. "El matrimoni va venir a la casa de la vila i ens van explicar el seu cas i que tenien fred perquè els havien tallat la llum. Nosaltres, com a consistori d'Esponellà, ajudem a sortir del pas a tothom qui ho necessita" justificava l'alcalde, Joan Farrés.

Si en els pròxims dies una de les dues parts no accepta l'oferta de l'altre, el conflicte s'intentarà resoldre de nou al jutjat de pau, el 3 de febrer. "L'únic que volem és que ens doni els diners que ens deu, per poder marxar" deia Bautista, qui assegurava que assolit un acord "buscaríem un domicili i en 6 o 7 dies ja podríem abandonar el restaurant i començar de nou".