Un grup de gossos salvatges ha atacat aquests dos últims mesos la Tallada d'Empordà. Dos d'ells ja han pogut ser capturats pels Agents Rurals després que hagin matat ovelles i xais al seu pas. De moment, el cos de forestals manté la vigilància a les zones de granges de Verges i la Tallada d'Empordà per evitar més matances i també, per poder capturar la resta d'animals del grup.

El primer dels casos es remunta a finals de desembre, en una granja de Marenyà, un dels nuclis de la Tallada d'Empordà. En aquest cas, va haver-hi un atac de gossos salvatges en una granja i aquests animals van acabar amb la vida de tres ovelles i dos xais. Els Agents Rurals ràpidament van actuar-hi i van instal·lar una gàbia trampa per poder enxampar els animals. La sort, però, no va acompanyar i no se'n va atrapar cap però tampoc es va produir cap atac en aquesta mateixa granja.

A principis d'aquest mes, però, aquest grup de cans assalvatjats van tornar a atacar una altra granja del municipi de la Tallada d'Empordà. I en aquest cas gràcies a les granjes que van instal·lar els guàrdies rurals es van poder capturar dos exemplars. Els gossos salvatges durant el seu atac en aquesta granja van matar dues ovelles i un xai.

Es manté la vigilància

Ambdós atacs han provocat que a instàncies dels ajuntaments de Verges i de la Tallada d'Empordà, els Agents Rurals mantinguin una vigilància activa en aquesta àrea del Baix Empordà per evitar que els grangers perdin part dels seus animals a causa dels gossos. Els dos cans salvatges han pogut ser capturats amb les trampes instal·lades pel cos d'agents mediambientals durant aquesta setmana, segons fonts del departament d'Agricultura.

La presència de gossos salvatges a la província de Girona, malgrat aquests dos casos, segons fonts consultades, no es pot comparar amb els atacs que han viscut els ramats de la província de Lleida en els últims mesos, que han creat una gran alarma entre la població i els ramaders.